Košarka

Perić predvodio Veneziju u prvom susretu osmine finala, na korak do prolaza i Stipčević i Planinić

Branimir Korać • četvrtak, 08.03.2018.
Perić predvodio Veneziju u prvom susretu osmine finala, na korak do prolaza i Stipčević i Planinić
Foto: FaH

Hrvatski predstavnici u FIBA Europe Cupu bili su uspješni i upisali su pobjede s kojima idu na mirniji uzvrat. Hrvoje Perić bio je najefikasniji u pobjedi Venezije protiv Kormenda...

Oostende pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Darija Gjergje upisao je pobjedu u prvom susretu protiv Mornara iz Bara 84:71. Belgijci su postupno gradili prednost i na kraju zasluženo slavili s 13 razlike te imaju dobru priliku izboriti prolaz u četvrtfinale.

Predvodili su ih Mike Myers sa 17 poena i osam skokova te Dušan Đorđević s 15 poena i šest asistencija. Kod Mornara Derek Needham ubacio je 23 poena, Strahinja Mićović 16 poena, Brandis Raley-Ross 13 poena uz pet asistencija, a Radoje Vujošević 11 poena uz devet skokova.

Dinamo Banco di Sardegna u Sassariju je ugostio Le Portel i stekao lijepu prednost 72:55. Međutim nije išlo baš glatko, počelo je vrlo loše za Talijane koji su prvu četvrtinu izgubili čak s 18:6 da bi u pravom izdanju bili tek u zadnjih deset minuta koje su uzeli u svoju korist s čak 26:8.

"Način na koji smo igrali u drugom poluvremenu je način na koji Dinamo treba igrati.Moramo slijediti taj put i uzeti ovaj dvoboj kao primjer za budućnost. Ovo je samo prvo poluvrijeme, drugo nas očekuje sljedeći tjedan. U međuvremenu čeka nas dvoboj protiv Cremone i dobre stvari iz ovog susreta trebamo pretočiti u taj dvoboj. Drugo poluvrijeme je primjer kako trebamo izgledati i u naredna dva mjeseca", ističe Rok Stipčević.

Kod pobjednika dojučerašnji Zadranin Joshua Bostic ubacio je 20 poena uz pet ukradenih lopti, Achille Polonara dodao je 15 poena i osam skokova, Darko Planinić za 23 minute ubacio je devet poena (3/5 za dva, 3/6 slobodna) uz šest skokova, a Rok Stipčević za 29 minuta sedam poena (0/3 za dva, 2/7 za tri, 1/2 slobodna) uz četiri asistencije i osvojene lopte. Kod Le Portela Robert Golden je ubacio 11 poena.

Venezia je bila očekivano prejaka za mađarski Kormend i slavila je s vrlo visokih 83:51. Samo u početku bio je to ravnopravan dvoboj, nakon što su Mađari riješili prvu četvrtinu u svoju korist s 19:16, u nastavku susreta sve je prolazilo u znaku Venezije koja je visoko slavila.

U domaćem sastavu Hrvoje Perić ubacio je 13 poena za 23 minute (4/9 za dva, 1/6 za tri, 2/5 slobodna) i uhvatio šest skokova. Kod Mađara Hollins je upisao 11 poena.

FIBA Europe Cup, osmina finala:
Juventus - Alba Fehervar 87:74
Ventspils - Bakken Bears 73:93
Keravnos - Nižnji Novgorod 62:77
Oostende - Mornar 84:71
Dinamo Sassari - Le Portel 72:55
Venezia - Kormend 83:51

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!