Nogomet

Prvi put Final Four kao završnica PH za malonogometašice

Sportnet • četvrtak, 08.03.2018.
Prvi put Final Four kao završnica PH za malonogometašice
Foto: Vedran Tolić

Sve smo bliže spoznaji tko će biti nove prvakinje Hrvatske u futsalu. U organizaciji HNS-a i MNK Alumnus, u sportskoj dvorani u Novom Jelkovcu u Sesvetama, 9. i 10. ožujka odigrat će se završnica Hrvatske malonogometne lige za žene.

U prvoj polufinalnoj utakmici, koja je na rasporedu 9. ožujka u 18 sati, snage će odmjeriti MNK Split Tommy i MC Plus Sveta Nedelja, a o očekivanjima progovorile su Gabrijela Gaiser iz MC Plusa te igračica Split Tommyja – Monika Conjar.

''Budući da smo i dalje aktualne prvakinje, cilj nam je obraniti naslov, a smatram da je teže obraniti naslov nego osvojiti ga po prvi put. Ove godine u završnici su našle četiri ponajbolje ekipe, a svaka od njih kvalitetna je na svoj način. U polufinalu igramo sa Splitom. Koliko god se znamo, male nijanse dijele ekipe i vjerujem da će to biti jedan izjednačen susret. Trenutno smo fokusirani samo na tu utakmicu jer ona nam odlučuje o daljnjem tijeku natjecanja. Atmosfera u ekipi je pozitivna. Spremne smo i s nestrpljenjem iščekujemo početak završnice'', izjavila je Gabrijela Gaiser iz MC Plusa.

''Očekujem dosta napetu utakmicu između nas i MC Plusa. I naša i njihova ekipa su jako kvalitetne. Znamo dobro na što se spremamo. Prvu utakmicu s njima smo dobili, ali naravno da će biti velika borba i s jedne i s druge strane. Mi svakako idemo na pobjedu i onda u finalu kako bude. Ako prođemo vjerojatno ćemo ići na Alumnus pa ćemo se potruditi da im vratimo za visoki poraz u Lučkom'', pojasnila je Monika Conjar koja je rekla kako im je taj poraz dodatan motiv za daljnje utakmice.

''Njima svaka čast na toj pobjedi jer su bile bolje i spremnije od nas. Nakon te utakmice bile smo dosta žalosne jer nismo bile prave. Ušle smo loše u tu utakmicu i to je na kraju rezultiralo porazom. U svlačionici je sada jako dobra atmosfera i mi se nadamo da ćemo to što smo izgubile i loše odigrale u prvenstvu sada nadoknaditi u playoffu'', optimistična je bila Conjar, ujedno i trenutačno igračica s najviše postignutih zgoditaka u prvenstvu.

U drugoj polufinalnoj utakmici, koja će održati u petak s početkom u 20:30, gledat ćemo okršaj gradskih rivala MNK Uspinjače i domaćina MNK Alumnus SC Flegar.

''Spremale se jesmo. Nažalost imamo par povrijeđenih cura tako da ćemo biti malo oslabljene, ali tu su zato druge djevojke koje će se boriti i pokazati ono za što smo se pripremale cijelu sezonu. Probat ćemo napasti to prvo mjesto, pa što bude'', rekla je kapetanica MNK Uspinjače, Ana Kederov, koja se potom osvrnula i na polufinalnu utakmicu s Alumnusom.

''To će biti jedna teška utakmica u kojoj mislim da će odlučivati nijanse. Tko će biti u tom trenutku koncentriraniji, taj će ići dalje.'', kazala je Kederov.

U natjecanju je ove sezone sudjelovalo deset ekipa, a ovo je prvi puta da se igra sustav natjecanja s Final fourom kao završnicom, koji mahom odobravaju svi klubovi.

''S obzirom na to da smo ove sezone završili na trećem mjestu, naravno da nam ovakav novi sustav natjecanja odgovara. Ali i da nije tako, vjerujem da je ovo bolje za sve ekipe, jer prošle godine o prvaku nije odlučivao jedan bod, već jedan gol, što nije pravedno prema drugim ekipama. Samim novim sustavom povećao se i broj utakmica tako da svakako podržavam ovakav način završnice, iako bi ga možda trbalo proširiti na veći broj ekipa'', izjavila je Gabrijela Gaiser.

''Bolje je da se odigrava Final four, jer prošle godine baš nije bilo realno. Ovako se svatko ima priliku pokazati. Nitko ne može reći da je bio zakinut, ovisiš sam o sebi i to je to.'', pojasnila je Kederov.

Veliko finale prvenstva Hrvatske igra se u subotu u 18:30 sati kada ćemo saznati tko će se okititi naslovom prvakinja.

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop temaFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!