Zimski sportovi

Rebensburg na korak do Malog kristalnog globusa u veleslalomu, Shiffrin ispala iz konkurencije

Sportnet • petak, 09.03.2018.
Rebensburg na korak do Malog kristalnog globusa u veleslalomu, Shiffrin ispala iz konkurencije
Foto: EPA

Nakon pretposljednje utrke održane u njemačkom Ofterschwangu, domaća skijašica Viktoria Rebensburg drugim mjestom gotovo pa je osigurala Mali kristalni globus u toj disciplini...

PIŠE: Jan Šneler

Prije pretposljednje utrke u veleslalomu za skijašice bilo je jasno kako će se borba za naslov u toj disciplini voditi između Viktorije Rebensburg, Tesse Worley i Mikaele Shiffrin. Pri tome je njemačka skijašica imala prednost od 32 boda ispred Worley i 81 boda ispred Shiffrin.

Dobro odvoženom prvom vožnjom i dovoljno dobrom drugom, Rebensburg je došla do drugog mjesta u današnjoj utrci te gotovo pa ostvarila zadani cilj. Naime, zbog loše vožnje Francuskinje Worley, prednost koju ima Rebensburg prije završne utrke je 92 boda. Worley je danas završila kao tek 13. i tako se, ako se neko čudo ne dogodi, eliminirala iz utrke.

Shiffrin je imala možda i najmanje šanse u konkurenciji s dvije bolje veleslalomašice te današnjim trećim mjestom zaostaje 101 bod za Rebensburg i tako definitivno ispala iz borbe za Mali kristalni globus. Ipak, ne treba previše žaliti mladu američku skijašicu koja će ponovno osvojiti Veliki kristalni globus, a po svemu sudeći smiješi joj se i Mali kristalni globus u slalomu.

Za kraj, svakako ne manje važnu, treba spomenuti i pobjednicu današnje utrke. Nakon prve vožnje, s 44 stotinke, Ragnhild Mowinckel vodila je ispred Rebensburg te je sigurnom drugom vožnjom potvrdila prvo mjesto i ostvarila prvu pobjedu u Svjetskom kupu u svojoj karijeri.

Na današnjem veleslalomu, hrvatske skijašice nisu nastupile.

Ofterschwang, veleslalom(ž):
1. Ragnhild Mowinckel (NOR) 2:34.80
2. Viktoria Rebensburg (NJE) +0.66
3. Mikaela Shiffrin (SAD) +0.74
4. Ricarda Haaser (ITA) +1.21
5. Marta Bassino (ITA) +1.39
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!