Tenis

Petra Martić preokretom do trećeg kola Indian Wellsa

subota, 10.03.2018.
Petra Martić preokretom do trećeg kola Indian Wellsa
Foto: FaH

Petra Martić plasirala se u treće kolo WTA Premier Mandatory turnira u Indian Wellsu. Hrvatska tenisačica bila je bolja od 25. nositeljice turnira, Čehinje Barbore Strycove, a protivnika u trećem krugu dobit će u meču između Belinde Benčić i Jelene Ostapenko.

AUTOR: Stipe Dedić

Petra Martić je do druge pobjede u trećem međusobnom susretu protiv Barbore Strycove došla s 2:0 (7-5, 6-4) u setovima.

Prava je drama viđena u prvom setu. Petra je imala nešto više problema na svom servisu od svoje protivnice, no obje su uspjele zadržati prednost početnog udarca u prvih osam gemova, a onda je Strycova iskoristila treću break priliku u setu i povela s 5:4.

Petra je maksimalno pritisnula na sljedećem servis gemu Čehinje. Prvo je propustila iskoristiti break loptu kod 30:40, potom je spašavala dvije set lopte za Strycovu, a onda je izborila još jednu priliku za povratak u set, uspjela ju iskoristiti i poravnati rezultat na 5:5.

Martić je sigurno osvojila svoj sljedeći servis gem, a onda u još jednom maratonskom gemu iskoristila šestu set loptu i uzela prvi set rezultatom 7:5.

U drugom je setu Petra povela s 2:0, no Čehinja je promptno odgovorila i uzevši dva naredna gema poravnala na 2:2. Tenisačice su u nastavku seta čvrsto držale svoj servis, s tim da je Petra propustila jednu break loptu pri vodstvu 4:3.

Naredni servis gem Martić je uzela bez poteškoća i povela sa 5:4, a onda u desetom gemu koristi svoju prvu meč loptu i uzima drugi set sa 6:4. Petra će u sljedećem kolu na bolju iz meča Belinde Benčić i Jelene Ostapenko.

Petra do sada niti jednom nije igrala protiv tih dviju tenisačica, no ako je suditi po danas prikazanoj igri, naša tenisačica svakako nije bez izgleda, tko god se protiv nje našao na suprotnoj strani mreže u sljedećem kolu.

WTA Indian Wells, drugo kolo:
Petra Martić (Hrvatska) - Barbora Strycova (Češka, 25) 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!