Tenis

Delbonis neočekivanom pobjedom protiv Harrisona izborio dvoboj s Federerom, Šapovalov rutinski do prolaza

Branimir Korać • petak, 09.03.2018.
Delbonis neočekivanom pobjedom protiv Harrisona izborio dvoboj s Federerom, Šapovalov rutinski do prolaza
Foto: EPA

Okončano je prvo kolo u gornjem dijelu ždrijeba na Masters 1000 turniru u Indian Wellsu, a iznenađenja nije nedostajalo. Među onima koji su saznali prve protivnike je i Roger Federer koji će igrati protiv Federica Delbonisa...

Nakon odličnog nastupa u Marseilleu i osvajanja turnira, Karen Hačanov upisao je dva poraza. Prvo je izgubio od Lucasa Pouillea u Dubaiju, a sada i od Evgenija Donskoja. Dok je poraz od Pouillea nešto što nije neočekivano, očekivala se pobjeda protiv sunarodnjaka, ali Hačanov nije znao dovršiti posao. U trećem setu imao je odmah na startu dvije propuštene break lopte, zatim i break i vodstvo 5:3, ali Donskoj se vratio i nakon toga u 13. igri osigurao prolaz.

Podbacio je i domaći tenisač Ryan Harrison koji je odigrao loš meč protiv Federica Delbonisa i upisao poraz od argentinskog zemljaša. Harrison je u trećem setu propustio dvije meč lopte kod 5:4 na servis Argentinca i nakon toga otišao u poraz. Delbonisa u drugom kolu čeka Roger Federer.

Neizvjesno je bilo i u francuskom dvoboju između Jeremyja Chardyja i Juliena Benneteaua. Chardy je slavio u dva seta, ali daleko od toga da je bilo lako. U drugom setu dva puta vraćao se iz breaka zaostatka, spasio dvije set lopte i s 11:9 u tie-breaku izborio prolaz. Benneteau je imao problema sa servisom što je Chardy znao iskoristiti.

Najneizvjesniji meč odigrali su Peter Polansky i Marius Copil, a Kanađanin je slavio nakon tri sata i 15 minuta borbe kroz tri tie-breaka. Copilu nije pomoglo niti 25 aseva, propustio je dvije meč lopte, a Polansky je realizirao svoju osmu i izborio drugo kolo i dvoboj protiv Adriana Mannarina kojeg najviše raduje ovaj dugački meč.

Benoit Paire poznat je po velikim oscilacijama, a pokazao je to i u dvoboju protiv Mitchella Kruegera. Američki kvalifikant na kraju ga je svladao u tri seta, Paire je pokazao dio repertoara u drugom setu koji je osvojio sa 6:1, no u prvom i trećem nije bio na toj razini. Susret je završio s 15 aseva, ali i 13 dvostrukih servis pogrešaka.

Yuichi Sugita prošle sezone igrao je svoj najbolji tenis, ali ove još uvijek nije pronašao pravu formu. Pokazuje to i dvoboj protiv Horacija Zeballosa, Argentinca koji najbolje igra na zemlji, no ovdje je nakon gotovo tri sata borbe stigao do pobjede u tri seta.

U problemima je i dalje Jiri Vesely koji nikako ne pronalazi pravu formu. Nešto je odigrao na početku sezone u Aucklandu, ali to je bio samo bljesak, još tamo od prije US Opena porazi su za njega svakodnevica. Ovdje ga je nadigrao Argentinac Nicolas Kicker.

Indian Wells muški, prvo kolo:
Denis Šapovalov (Kanada) - Ričardas Berankis (Litva, Q) 6:3, 6:4
Evgeni Donskoj (Rusija) - Karen Hačanov (Rusija) 6:3, 1:6, 7:6(4)
Fernando Verdasco (Španjolska) - Guido Pella (Argentina) 6:2, 1:6, 6:2
Federico Delbonis (Argentina) - Ryan Harrison (SAD) 6:2, 4:6, 7:5
Jeremy Chardy (Francuska) - Julien Benneteau (Francuska) 6:4, 7:6(9)
Dušan Lajović (Srbija) - Lukaš Lacko (Slovačka) 6:4, 6:4
Jared Donaldson (SAD) - Evan King (SAD, Q) 6:1, 4:6, 6:4
Peter Polansky (Kanada, Q) - Marius Copil (Rumunjska) 7:6(3), 6:7(5), 7:6(12)
Mitchell Krueger (SAD, Q) - Benoit Paire (Francuska) 6:4, 1:6, 6:4
Horacio Zeballos (Argentina) - Yuichi Sugita (Japan) 6:7(5), 6:4, 7:6(4)
Stefanos Tsitsipas (Grčka) - Radu Albot (Moldavija) 7:6(2), 6:2
Nicolas Kicker (Argentina) - Jiri Vesely (Češka) 7:5, 6:3
Daniil Medvedev (Rusija) - Steve Johnson (SAD) 7:6(0), 6:4
Taylor Fritz (SAD) - Reilly Opelka (SAD, WC) 4:6, 7:6(6), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!