Zimski sportovi

Kjetil Jansrud slavio u Kvitfjellu i odnio ukupnu pobjedu u superveleslalomu

Branimir Korać • nedjelja, 11.03.2018.
Kjetil Jansrud slavio u Kvitfjellu i odnio ukupnu pobjedu u superveleslalomu
Foto: EPA

Norvežani nastavljaju dominaciju u superveleslalomu osvajanjem ukupne pobjede u ovoj disciplini sedmu sezonu zaredom. Kjetil Jansrud obranio je prošlosezonsku titulu pobjedom u Kvitfjellu...

Posljednji skijaš izvan Norveške koji je odnio ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu u superveleslalomu bio je još tamo 2011. godine Švicarac Didier Cuche, a nakon toga apsolutno su dominirali Norvežani. Tri puta zaredom Mali kristalni globus osvajao je Aksel Lund Svindal, zatim još dva puta Kjetil Jansrud te jednom Aleksander Aamodt Kilde.

Jansrud je obranio titulu ove sezone te je Norveška tako izjednačila doseg Austrije iz razdoblja od 1998. do 2004. godine koja je također sedam puta zaredom osvajala ukupnu pobjedu u ovoj disciplini.

"Ponosan sam, ova mi titula puno znači jer je prava nagrada za dobre utrke tijekom cijele sezone", komentirao je Jansrud nakon utrke.

Pobjedu je odnio s 22 stotinke bržim vremenom od Švicarca Beata Feuza dok je neočekivano na postolju završio na trećem mjestu Francuz Brice Roger.

Aksel Lund Svindal nije se najbolje snašao i nije završio utrku. "Staza je bila brutalno brza, na nekim mjestima kao da ste vozili spust. Kod tog skoka gdje sam promašio vrata napravio sam glupu pogrešku, skok mi je bio predug, ali događa se", kaže Svindal.

Super-G, Kvtifjell:
1. Kjetil Jansrud (Norveška) 1:33.21
2. Beat Feuz (Švicarska) +0.22
3. Brice Roger (Francuska) +0.33
4. Adrian Smiseth Sejersted (Norveška) +0.34
5. Manuel Osborne-Paradis (Kanada) +0.44
6. Mauro Caviezel (Švicarska) +0.45
7. Hannes Reichelt (Austrija) +0.47
8. Thomas Dressen (Njemačka) +0.57
8. Max Franz (Austrija) +0.57
10. Andreas Sander (Njemačka) +0.58
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!