Tenis

Petra Martić rutinski u dva seta nadigrala osvajačicu Roland Garrosa

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.03.2018.
Petra Martić rutinski u dva seta nadigrala osvajačicu Roland Garrosa
Foto: EPA

Petra Martić nastavlja sa sjajnim igrama u Indian Wellsu. Upisala je i treću uvjerljivu pobjedu u dva seta, ovaj put stradala je osvajačica Roland Garrosa Jelena Ostapenko, čime je Martić ušla u četvrto kolo...

Šesta igračica svijeta Jelena Ostapenko nije imala šanse protiv raspoložene Petre Martić i upisala je gladak poraz. Martić nastavlja s odličnim igrama, u Indian Wellsu nanizala je tri pobjede u dva seta od čega dvije protiv igračica koje imaju bolji ranking.

Ostapenko ove sezone nije na prošlosezonskoj razini, jedino je na Australian Openu prošla dva kola, ali i to protiv Francesce Schiavone i Ying-Ying Duan, igračice koje joj ne smiju stvarati probleme. U svim imalo jačim susretima bilježila je poraze, a tu lošu formu iskoristila je i Martić.

Petra je imala meč potpuno pod svojom kontrolom, nije dopustila Ostapenko niti u jednom trenutku da preuzme konce igre u svoje ruke i počne diktirati ritam.

Na početku meča igračice su odmah razmijenile breakove i Ostapenko se držala do vodstva 3:2 nakon čega je ušla u krizu. Martić je osvojila narednih čak šest gemova, uzela prvi set sa 6:3 i povela s 2:0 u drugom. Tu je Ostapenko prekinula crni niz i breakom smanjila na 2:1, ali odmah je izgubila svoj servis i ponovno se našla u zaostatku.

Martić je mogla i do dvostrukog breaka kada je kod 4:1 došla do 15:40, Latvijka se tu spasila da bi nakon toga Petra spašavala dvije break lopte. Uspješno se obranila i nakon toga mirno privela meč kraju.

Pobjeda 6:3, 6:3 protiv šeste igračice svijeta bez obzira na formu lijep je doseg, a dobra vijest za Martić je da će u osmini finala igrati protiv mlade Čehinje Markete Vondroušove koju je već svladala ove godine u dva seta.

Indian Wells, treće kolo:
Petra Martić (Hrvatska) - Jelena Ostapenko (Latvija, 6) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani12.03.2018. u 10:58
    Idemo Petra, Roland Garros je tvoj ove godine!
    Bogomdani