Tenis

16-godišnja Amerikanka pregazila Petru Kvitovu u trećem kolu Indian Wellsa

Mihaela Bradovski • nedjelja, 11.03.2018.
16-godišnja Amerikanka pregazila Petru Kvitovu u trećem kolu Indian Wellsa
Foto: EPA

Na startu nedjeljnog programa u turniru tenisačica u Indian Wellsu veliko iznenađenje priredila je mlada Amerikanka Amanda Anisimova. Ona je u trećem kolu lakoćom svladala Petru Kvitovu...

Bez obzira što je do trećeg kola došla uz dvije glatke pobjede, Amanda Anisimova bila je veliki autsajder protiv Petre Kvitove. Čehinja je bolja igračica, u fantastičnoj formi s 14 uzastopnih pobjeda, međutim Anisimova je pokazala kako je igračica na koju se u budućnosti treba računati.

Odigrala je odličan meč i za samo 70 minuta upisala je pobjedu protiv devete nositeljice pri čemu joj je čak pet puta oduzimala početni udarac i nije pokleknula po pritiskom kada je trebalo završiti meč.

Nakon što je prvi set uzela s glatkih 6:2, u drugom se odmah našla u zaostatku, ali i uspjela vratiti. Kvitova je na servisu za ostanak u meču odigrala loše, Anisimova je došla do 0:40 i realizirala prvu meč loptu za mjesto u četvrtom kolu.

"Sva se tresem. Ovo je najveći turnir na kojem sam igrala u životu, a Petra je najveće ime protiv kojeg sam igrala", sve je rekla Anisimova nakon meča.

U četvrtom kolu imat će priliku za novo skretanje pozornosti jer je tamo očekuje dvoboj protiv Karoline Pliškove ili Shuai Zhang.

Indian Wells, treće kolo:
Amanda Anisimova (SAD, WC) - Petra Kvitova (Češka, 9) 6:2, 6:4
Marketa Vondroušova (Češka) - Arina Sabalenka (Bjelorusija) 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!