Košarka

VIDEO: Utakmica karijere Ante Žižića, Šarić i Bogdanović nastavljaju s odličnim nastupima

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.03.2018.
VIDEO: Utakmica karijere Ante Žižića, Šarić i Bogdanović nastavljaju s odličnim nastupima
Foto: EPA

Još jedna odlična večer za hrvatske igrače u NBA ligi. Ante Žižić odradio je najbolju utakmicu u svojoj NBA karijeri, no njegovi Cavsi ipak su poraženi u Los Angelesu. Do pobjede uz vrlo dobre nastupe došli su Dario Šarić i Bojan Bogdanović...

Utakmica o kojoj se dugo pričalo odigrana je noćas u Los Angelesu gdje su Lakersi ugostili Cavalierse i upisali visoku pobjedu 127:113. Prvi dvoboj ovih momčadi nakon velikog tradea koji je poslao Isaiaha Thomasa u Los Angeles, a Jordana Clarksona i Larryja Nancea u Cleveland.

Lakersi su na kraju bili uspješniji, a nas veseli odličan nastup Ante Žižića koji je odigrao svoju najbolju utakmicu u NBA karijeri. Žižić je dobio 20 minuta s klupe i upisao 15 poena (7/9 za dva, 1/2 slobodna) te uhvatio sedam skokova i upisao dvije blokade.

Osim oko tog tradea koji je u velikoj mjeri promijenio izgled obje momčadi, susret je bio zanimljiv i zbog interesa Lakersa za dovođenjem LeBrona Jamesa na ljeto, a James je imao što za vidjeti u ovom susretu, mlada momčad pokazala se u dobrom svjetlu i uostalom nanijela visok poraz njegovom sastavu.

Najviše problema Cavsima stvarao je Julius Randle za kojeg nisu imali nikakvo rješenje. "Jednostavno je bio prečvrst za nas, stvarao nam je probleme tijekom cijelog susreta i nismo pronalazili odgovor", priznao je Tyronn Lue, a Randle je bio zadovoljan svojim nastupom. "Uvijek sam znao za što sam sposoban, nisam iznenađen ovim nastupom, ali osjećaj je dobar."

Randle je utakmicu završio s 36 poena, 14 skokova i sedam asistencija, Brook Lopez ubacio je 22 poena uz osam skokova, po 20 poena dodali su Kentavious Caldwell-Pope (šest skokova) i Isaiah Thomas (pet skokova, devet asistencija) dok je Kyle Kuzma dodao 14 poena i deset skokova. Ivica Zubac kod Lakersa je dobio šest minuta i ostao bez pokušaja na koš uz dvije osvojene lopte i skok.

Kod Cavsa LeBron James ubacio je 24 poena uz deset skokova i sedam asistencija, a Larry Nance 16 poena uz osam skokova.

S odličnim nastupima nastavio je Dario Šarić koji je bio odličan i u pobjedi 76ersa u gostima kod Brooklyn Netsa. Sixersi su pregazili Netse sa 120:97, a Šarić je igrao ključnu ulogu u odvajanju Philadelphije u prvom poluvremenu.

Philadelphia je rano stvorila visoku razliku i nakon toga nije imala nikakvih problema održavati je. U jednom trenutku u trećoj dionici Netsi su smanjili zaostatak na 74:68, ali odmah su se gosti vratili na dvoznamenkastu razliku i otišli do pobjede.

Dobar posao kod Sixersa odradili su i igrači koji su im se naknadno priključili, Marco Belinelli i Ersan Ilyasova, za koje je Brett Brown imao posebnu pohvalu. "Oni su nam pružili još malo veću šansu za napraviti nešto više u doigravanju. Dobro su se uklopili u momčad koju smo imali i donijeli su nam to iskustvo koje je potrebno."

Šarić je na parketu proveo 24 minute i ubacio 18 poena (6/7 za dva, 2/4 za tri, 0/1 slobodna) te je tome dodao šest skokova, tri asistencije i dvije blokade. Joel Embiid ubacio je 21 poen uz osam skokova, Robert Covington 19 poena uz pet skokova, a Ersan Ilyasova 11 poena uz 13 skokova.

Kod Netsa D'Angelo Russell ubacio je 26 poena, a Spencer Dinwiddie dodao je 13 poena i šest asistencija.

Još jednu tijesnu utakmicu odigrali su Pacersi i Celticsi, a ova će ostati Bojanu Bogdanoviću u puno boljem sjećanju nego ona iz sredine prosinca kada je krivim dodavanjem na kraju poklonio pobjedu Bostonu. Ovaj put Pacersi su slavili 99:97, a Bogdanović je odradio vrlo dobru utakmicu.

Terry Rozier ponovno je pokušao biti junak Celticsa, ali za razliku od one utakmice kada je pobjegao u kontru i donio pobjedu, ovaj put iz teške pozicije nije pogodio.

"Nije to bio najbolji šut, ali već sam ga viđao kako ga pogađa", istaknuo je nakon susreta trener Celticsa Brad Stevens.

Bogdanović je za 29 minuta ubacio 14 poena (0/2 za dva, 4/5 za tri, 2/2 slobodna) te uhvatio tri skoka i podijelio tri asistencije. Victor Oladipo ubacio je 27 poena, Myles Turner 19 poena uz deset skokova, a Darren Collison podijelio je deset asistencija.

Kod Celticsa Kyrie Irving zbog problema s koljenom igrao je tek 16 minuta, a istaknuli su se Marcus Smart s 20 poena (6/12 trica), sedam skokova i osam asistencija te Jayson Tatum s 19 poena i pet skokova.

Raptorsi su se prošetali do pobjede protiv Knicksa slaveći u gostima s visokih 132:106. Dobar dio tereta ovaj put ponijeli su igrači s klupe koji su igrali ključnu ulogu u stvaranju razlike i nije bilo potrebe za prevelikim trošenjem startera. U konačnici Jonas Valančiunas predvodio je Raptorse sa 17 poena i devet skokova, a Kyle Lowry ubacio je 16 poena uz sedam asistencija. Kod Knicksa Tim Hardaway završio je s 25 poena, Luke Kornet dodao je 18 poena, a Michael Beasley deset poena i 11 skokova.

Golden State Warriorsi povezali su dva poraza, nakon što su ih glatko svladali Portland Trail Blazersi, sada su izgubili i u Minneapolisu protiv Timberwolvesa. Minnesota je bila bolja sa 109:103 i bez Stephena Curryja upisan je novi poraz. Karl-Anthony Towns odigrao je odličnu utakmicu s 31 poenom i 16 skokova, Andrew Wiggins dodao je 23 poena i pet skokova, Taj Gibson 11 poena i 13 skokova, a Jeff Teague deset poena i deset asistencija. Kod Warriorsa Kevin Durant ubilježio je 39 poena i 12 skokova, Klay Thompson 21 poen i pet asistencija, a Zaza Pačulia 16 poena i 11 skokova.

Pelicansima se vratio Anthony Davis, ali nije im to pomoglo u dvoboju protiv Jazzera. Sastav iz Salt Lake Cityja glatko je slavio sa 116:99 predvođen s 30 poena, deset skokova i sedam asistencija Rickyja Rubija, 27 poena upisao je Donovan Mitchell, 20 poena uz pet asistencija Joe Ingles, a 19 poena uz 16 skokova Rudy Gobert. Na suprotnoj strani Davis je skupio 25 poena, 11 skokova i čak deset blokada, a Jrue Holiday 18 poena, šest skokova i deset asistencija.

Lagan posao imali su i Denver Buggetsi koji su uz novi triple-double Nikole Jokića slavili protiv Sacramento Kingsa. Skromni Sacramento poražen je s čak 130:104, a kod Nuggetsa najefikasniji bio je Gary Harris s 21 poenom, Jokić je dodao 20 uz 11 skokova i deset asistencija, a 20 poena i pet asistencija ubilježio je Jamal Murray.

Houston Rocketsi u Dallasu su nastupili bez Jamesa Hardena, ali to ih nije zaustavilo na putu do pobjede. Slavili su s glatkih 105:82, a Hardenov učinak nadoknadili su Eric Gordon s 26 poena te Chris Paul s 24 poena i 12 asistencija. Kod Dallasa Dwight Powell ubacio je 20 poena uz pet skokova, Harrison Barnes imao je 14 poena i pet skokova.

NBA:
Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 127:113
Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 97:120
Boston Celtics - Indiana Pacers 97:99
New York Knicks - Toronto Raptors 106:132
Atlanta Hawks - Chicago Bulls 122:129
New Orleans Pelicans - Utah Jazz 99:116
Denver Nuggets - Sacramento Kings 130:104
Dallas Mavericks - Houston Rockets 82:105
Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors 109:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!