Košarka

Bosco kiksao protiv Šanca, očekivane pobjede Gorice, Agrodalma i Universitasa

Sportnet • utorak, 13.03.2018.
Bosco kiksao protiv Šanca, očekivane pobjede Gorice, Agrodalma i Universitasa

Odigrani su susreti 16. kola Prve lige košarkaša, a najveće iznenađenje priredio je Šanac koji je u gostima svladao Bosco. Gorica i dalje gazi sve po redu, a ovaj put nastradao je Grafičar...

U Sportskoj dvorani Borovo u Vukovaru sastali su se domaćin Borovo i gostujući Universitas iz Splita. Borovo je, nakon Rudeša i Bosca, tražio skalp treće ekipe iz gornjeg doma, a Universitas pobjedu za zadržavanje priključka s Agrodalmom. Nakon nervoznih par minuta činilo se da gosti uspostavljaju kontrolu nad utakmicom. Tricom Rebića poveli su 13:8 u 8. minuti i onda - stali. Domaćin radi seriju 12:2 i preuzima vodstvo te je u 17. minuti bilo najvećih 34:25 za Borovo.

U prvom napadu drugog dijela Žulj pogađa za 41:33 i tu kreću gosti iz Splita. Polovicom treće četvrtine rezultat je 50:44 za Universitas, no s dvije trice Borovo se ekspresno vraća u egal. Momčadi se izmjenjuju u vodstvu do rezultata 70:70 pet minuta do kraja, a ubačaj Rajčića doveo je Universitas u vodstvo koje nisu ispustili do samog kraja. Dvije minute do kraja Marić pogađa tricu za 77:71, prednost koju su gosti sačuvali za vrijednu i zasluženu pobjedu.

Kod gostiju vrijedi istaknuti Rebića s 21 poenom te Vrgoča sa 14 koševa, 13 skokova, šest asistencija, dvije blokade i čak 10 pretrpljenih prekršaja. Kod Borova najbolji su bili Bekavac s 18 koševa i Radoš sa 16 poena.

Agrodalm se mučio protiv Istraunija, ali je na kraju ipak došao do pobjede 75:72. Domaćin je minutu i pol prije kraja poveo 72:69, ali nakon toga Agrodalm preko Nikole Barana radi preokret i odlazi do pobjede. Baran i Damir Mijić s po 20 poena predvodili su Agrodalm.

Gorica se nastavila poigravati s protivnicima, a novu visoku pobjedu upisala je protiv Grafičara koji je izgubio gotovo 50 razlike. Prejaki Goričani jure prema potvrdi prvog mjesta na kraju regularnog dijela sezone.

U ovom susretu najefikasniji bio je Ljubo Prgomet s 20 poena, a prema triple-doubleu išao je Ivan Majcunić koji je ubacio 13 poena uz osam skokova i sedam asistencija.

Bosco je na svom parketu kiksao protiv Šanca kojeg su predvodili veterani Branimir Josipović i Matija Češković s po 26 poena.

Prva liga, 16. kolo:
Istrauni - Agrodalm 72:75
Podravac - Pula 1981 80:75
Gorica - Grafičar 112:63
Borovo - Universitas 78:82
Kvarner 2010 - Rudeš 67:64
Bosco - Šanac 76:81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!