Ostali sportovi

Stipe Brčić odnio titulu najboljeg borca na desetom PH u grapplingu

Sportnet • utorak, 13.03.2018.
Stipe Brčić odnio titulu najboljeg borca na desetom PH u grapplingu

10. izdanje Prvenstva Hrvatske u grapplingu, hrvačkom sportu u kojem je cilj protivnika prisiliti na predaju, je po organizaciji nadmašilo sva prethodna. Kultna zagrebačka dvorana SŠD Peščenica je po prvi put ugostila najbolje hrvatske grapplere te se u nedjelju 97 juniora i seniora okupilo na Prvenstvu koje već tradicionalno označava početak natjecateljske sezone.

Na tri borilišta su se izmjenjivale uzbudljive borbe u osam seniorskih i sedam juniorskih kategorija te su gledatelji imali priliku vidjeti brojne atraktivne poteze na koje je malo tko mogao ostati ravnodušan. Atraktivnosti je pridonio i novi sustav natjecanja koji je osigurao da natjecatelji pokažu svoje vještine u što većem broju borbi.

Više od 100 borbi je bilo potrebno kako bi bili poznati novi (u nekim slučajevima stari) prvaci Hrvatske.

U seniorskoj konkurenciji je Stipe Brčić (JJK Mangetsu) ponovio prošlogodišnji uspjeh i obranio naslove prvaka u kategorijama -66kg i 71kg. Navedeni podvig mu je ujedno zasluženo donio titulu najboljeg borca turnira. Stipe nije bio jedino poznato lice na vrhu postolje, Krešimir Jurković (BJJ Arrow) je osvojio naslov u kategoriji -92kg, a Ivica Tadijanov (HK Osijek) je ostvario jednak uspjeh u -100kg. Vrijedi istaknuti i veterana hrvatske grappling scene Vladu Pilipovića (UFK Trešnjevka/SK Zagreb) koji je u mnogo mlađoj konkurenciji dokazao da je još uvijek u teškaškom vrhu te odnio titulu prvaka u kategoriji 100+kg.

U konkurenciji do 77 kg titulu je, vrlo efektnim gušenjem u finalu, odnio Filip Jelavić (Grindhouse gym). U kategoriji do 62 kg prvoplasirani je Renato Pekić iz Virovitice.

Naslov najboljeg kluba je pripao zagrebačkom SUBOS-u, u čije ime je pehar preuzeo Donat Matek, seniorski prvak do 84kg.

Među 40 juniora koji su odmjerili snagu posebno se izdvajaju Patrick Čelić (JJK Mangetsu) i Ilija Brkan (4all Gym - UFK Novi Zagreb) koji su odnijeli pobjede u najbrojnijim kategorijama, -77kg i -84kg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!