Hrvatski kup, Polufinale, 13.03.2018, 17:30 h, Stadion u Kranjčevićevoj
Suci: Ivan Bebek, Tomislav Petrović, Miro Grgić, Četvrti sudac: Marko Matoc
Lokomotiva
Lokomotiva
Ante Majstorović 55'
3:5(0:0, 1:1, 1:1 pp, 3:5 pen) Hajduk
Hamza Barry 58'
Hajduk

VIDEO: Hajduk nakon boljeg izvođenja penala prošao u finale Kupa

Petar Jenjić • utorak, 13.03.2018.
VIDEO: Hajduk nakon boljeg izvođenja penala prošao u finale Kupa
Foto: FaH

Nogometaši Hajduka prvi su finalisti Kupa Hrvatske. Bijeli su nakon boljeg izvođenja penala svladali Lokomotivu s ukupnim rezultatom 5:3...

Hajduk je nakon velike borbe i 120 minuta igre, nakon boljeg izvođenja penala svladao Lokomotivu i s ukupnih 5:3 izborio finale Kupa. Pobjednički penal pogodio je Josip Radošević, dok Lokosi u dva navrata nisu pogodili niti okvir gola.

Gosti su bili bolja momčad kroz veći dio utakmice, no svoje šanse nisu uspjeli iskoristiti pa je uslijedio odgovor Lokomotive. Ipak, Bijeli vrlo brzo dolaze do izjednačenja, a do kraja polufinalnog susreta promjene rezultata nije bilo.

Hajduk je bio kudikamo raspoloženiji i agresivniji u prvih dvadesetak minuta utakmice te je bio vrlo blizu pretvoriti bolju igru u vodstvo. Dvojbena situacija dogodila se u 10. minuti kada je Ante Majstorović srušio Ahmeda Saida u kaznenom prostoru, no Bebek se nije oglasio.

Devet minuta kasnije Toma Bašić ubacio je iz slobodnog udarca, a Mijo Caktaš glavom poslao loptu u gol. Pogodak igrača Hajduka poništen je zbog zaleđa. Vrlo brzo gostujuća momčad imala je novu odličnu priliku za pogodak. Pucao je Bašić, Adrian Šemper je nesigurno reagirao, lopta se odbila do Borje Lopeza koji s pet metara pogađa gredu.

Do kraja prvog poluvremena Bijeli su došli do još dvije šanse. Prvo je Said proigrao Adama Gyurcsu koji puca iskosa s lijeve strane, no Šemper brani njegov pokušaj. Zatim je Josip Juranović krasno prošao po desnoj strani i ubacio na peterac, ali Said glavom šalje loptu pored gola.

Prvu pravu priliku na susretu Lokomotiva je uspjela pretvoriti u vodstvo. Lovro Majer ubacio je iz slobodnog udarca s desne strane, lopta je preletjela sve do druge stative gdje se našao Ante Majstorović i glavom poentirao za vodstvo svoje momčadi.

Nije dugo trebalo Hajduku za izjednačenje, tek četiri minute. Gyurcso je proigrao Hamzu Barryja koji utrčava u kazneni prostor i lakoćom matira Šempera. Poklon vratara Lokomotive gosti nisu iskoristili u 73. minuti kada je Franko Kovačević promašio prazan gol.

S obzirom na to da se rezultat do isteka 90. minute nije promijenio, krenuli su produžeci, a nešto kasnije i bolje izvođenje penala.

Gosti su bili nešto mirniji u odnosu na igrače Lokomotive jer Lovro Majer u prvoj seriji i Mario Musa u trećoj seriji nisu pogodili niti okvir gola. S druge strane Tomi Bašiću u trećoj seriji penal je obranio Šemper, no to nije bilo dovoljno Lokosima. Pobjedu Hajduku donio je Josip Radošević.

Polufinale Kupa Hrvatske:
Lokomotiva - Hajduk (1:1) 3:5 nakon izvođenja penala

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.03.2018. u 23:54
    Otprilike kao i ti sa Dinamom!I ne samo ti već devedeset posto Hajdukovaca! Naravno može se razumiti frustracije nakon dvanaest godina čekanja!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.03.2018. u 21:55
    Koliko su oni naporni s tim uzdizanjem Letice kao da je reinkarnacija Beare i Jašina u jednom obliku, toliko si i ti sa svakim komentarom u kojem organski ne podnosiš išta što ima veze s Hajdukom.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.03.2018. u 20:51
    Pletikosa reci nakon današnjeg lošeg branjenja Letice i more greški jer još uvijek treba odmah u reprezentaciju?Nakon devet utakmica za prvi sastav!Smiješno!
    Obrisan korisnik