Tenis

Petra Martić nakon velike borbe prošla u četvrtfinale u Indian Wellsu

Sportnet • utorak, 13.03.2018.
Petra Martić nakon velike borbe prošla u četvrtfinale u Indian Wellsu
Foto: FaH

Petra Martić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Indian Wellsu. Najbolja hrvatska tenisačisa u osmini je finala svladala Čehinju Marketu Vondroušovu, a za ulazak u polufinale borit će se protiv prve igračice svijeta, Simone Halep.

AUTOR: Stipe Dedić

Bio je ovo drugi međusobni ogled Petre Martić i Markete Vondroušove i druga pobjeda za hrvatsku tenisačicu. Zanimljivo, oba meča Petra je dobila istim rezultatom, s tim da je večeras prvi set dobila s 6:3, drugi sa 7:6, dok je u prethodnom meču bilo obrnuto.

Petra je meč otvorila breakom, a ukupno je na otvaranju prvog seta uzela osam poena za redom. Prvi poen na svom servisu hrvatska tenisačica izgubila tek u šestom gemu. Vondroušova nikako nije uspijevala doći do nekoliko poena u nizu, a Čehinja je još jednom pokleknula na servisu u devetom gemu prvog seta za laganih 6:3 za Petru Martić.

Petra je i drugi set otvorila s dva osvojena gema u nizu, s tim da je u drugom setu ona bila ta koja je prva servirala. Ipak, Čehinja je na početni zaostatak reagirala puno bolje nego u prethodnom setu i ubrzo je poravnala na 2:2.

Obje su tenisačice u naredna tri gema čvrsto držale prednost početnog udarca iako je Petra, kao uostalom i tijekom cijelog meča, djelovala nešto bolje. Agresivnija igra isplatila se našoj tenisačici već u sljedećem servis gemu Vondrouševe. Petra je uspjela izboriti čak četiri break prilike, sve skupa bilo je previše za Čehinju i naša je tenisačica došla do novog breaka i prilike da pri vodstvu 5:3 u drugom setu servisom privede meč kraju.

Vondroušova ipak u sljedećem gemu uzvraća break i vraća se u drugi set. Potom Vondroušova uzima još dva gema u nizu i činilo se kako će drugi set sigurno u ruke Čehinje. Ipak, Petra je uspjela još jednom oduzeti servis Čehinji i odvesti set u tie break.

Trinaesta igra također je bila puna prevrata. Petra je povela 2:0, Čehinja odmah vratila na 2:2. Hrvatska tenisačica potom je odnekud izvukla snage za as servis i povela s 3:2. Ključni trenutak dogodio se kod rezultata 3:3 i servisa Vondroušove. Čehinja je na drugom servisu napravila prijestup i poklonila poena našoj tenisačici. Nije se Čehinja do kraja oporavila i tie break je otišao na stranu Petre Martić.

WTA Indian Wells, osmina finala:
Petra Martić (HRVATSKA) - Marketa Vondroušova (Češka) 6:3, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!