Nogomet

Kopić: "Zasluženo smo pobijedili i ušli u finale Kupa", Tomić: "Utakmica s Dinamom je ostavila traga"

Sportnet • utorak, 13.03.2018.
Kopić: "Zasluženo smo pobijedili i ušli u finale Kupa", Tomić: "Utakmica s Dinamom je ostavila traga"
Foto: FaH

Dramatična utakmica Lokomotive i Hajduka u polufinalu Kupa Hrvatske završila je izvođenjem kaznenih udaraca. Više sreće u lutriji jedanaesteraca imali su igrači Hajduka...

IZ KRANJČEVIĆEVE: Jan Šneler

Iako je tijekom susreta Hajduk bio bolji, Lokomotiva je došla prva do vodstva. Nisu trebali dugo čekati Bili jer su samo par minuta kasnije postigli izjednačujući pogodak. Kako se rezultat nije mijenjao nakon 90 minuta i produžetaka, krenulo se u izvođenje jedanaesteraca u kojima je više sreće i mirnoće pokazao Hajduk.

"Izuzetno zahtjevna utakmica. Prvo poluvrijeme bili smo jako jako dobri, imali smo puno prilika da zabijemo gol. Cijelo vrijeme morali smo biti stabilniji prema nazad, znali smo da imaju brze igrače koji su nam mogli napraviti problem. Kad se povuče crta u konačnici smo zasluženo pobijedili i ušli u finale Kupa", započeo je trener Hajduka Željko Kopić.

Hajduk je otvorio odlično utakmicu i imao puno prilika za postizanje pogodaka čega je Kopić i svjestan. Trener Hajduka doista može biti zadovoljan igrom svojih igrača koji su mogli utakmicu riješiti i u prvom dijelu.

"Dojam prvog poluvremena je izuzetno dobar, nakon toga je bilo i dalje dobro. Ovo je sigurno među najboljim utakmicama. Drugo poluvrijeme su i oni digli kvalitetu igre i kad dođu produžeci, podsvjesno ne želiš primiti gol. Generalno je ovo jako jako dobra utakmica", zaključio je Kopić.

Vidno utučen bio je trener Lokomotive Goran Tomić. Iako je njegova momčad bila podređena u prvom dijelu, treba istaknuti kako je Lokomotiva prva došla do pogotka i mogla odvesti utakmicu u drugi smjer.

"Čestitke Hajduku na prolasku u finale Kupa. Prvo poluvrijeme nismo odigrali dobru utakmicu. Utakmica s Dinamom je ostavila traga. Došlo je do produžetaka u kojima je bila ravnopravna borba. Lutrija jedanaesterca otišla je na Hajdukovu stranu i mogu mu čestitati".

U narednom dijelu sezone Hajduk još očekuje borba za naslov prvaka od kojeg Bili i dalje ne odustaju nadajući se da će i prije poljudskog derbija, Dinamo izgubiti pokoji bod. Finale Kupa još uvijek nije u primarnom razmišljanju kluba smatra Kopić i tvrdi kako do tog susreta ima još dosta vremena.

"S kim god da se susretnemo, imamo dovoljno vremena i trebamo napraviti sve da dovedemo ozlijeđene u najoptimalnije stanje za Vinkovce i finalnu utakmicu", nije želio otkriti koga bi radije vidio u finalu trener Hajduka.

Podsjećamo finale Kupa Hrvatske igra se u Vinkovcima 23. svibnja, a protivnik Hajduku saznat će se 4. travnja kada polufinalni susret igraju Dinamo i Rijeka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!