Nogomet

Di Francesco: "Znali smo da će Šahtar kad-tad pogriješiti"

Branimir Korać • srijeda, 14.03.2018.
Di Francesco: "Znali smo da će Šahtar kad-tad pogriješiti"
Foto: EPA

Nakon poraza 2:1 u prvom susretu, Roma je ugostila Šahtar i svladala ga s 1:0, dovoljno za prolaz u četvrtfinale Lige prvaka. Rimljani su bili bolji protivnik i zaslužili su prolaz...

Trener Rome Eusebio Di Francesco isticao je strpljenje svojih igrača koji su pametno čekali na pogreške gostujuće obrane i onda ih kaznili.

"Bili smo potpuno koncentrirani, možda je nedostajalo malo više kvalitete u posljednjoj trećini terena, ali znali smo da će kad-tad doći do njihove pogreške te da ćemo znati uzvratiti. U prvoj utakmici mi smo napravili previše pogrešaka i to su znali iskoristiti. Bio je užitak vidjeti igrače zadovoljne u svlačionici, to mi samo pokazuje koliko smo jaki kao kolektiv."

Po pitanju same igre, želja i ponašanje igrača na travnjaku ipak su bili ispred same tehničke izvedbe, potvrđuje trener Rimljana.

"Što se tiče momčadske igre, mislim da smo napravili puno bolji posao nego u prvoj utakmici. U prvom dijelu njihov vratar je valjda imao najviše dodira s loptom nakon što su mu je konstantno vraćali. Ako ćemo govoriti o ponašanju mojih igrača u ovom susretu, zaslužuju čistu desetku, a s tehničke strane to bi bilo otprilike 6.5. Taktički su napravili sve što sam od njih tražio, možda je nedostajalo jedino pravog tajminga. To su stvari koje se s vremenom popravljaju."

Vrlo važan gol za Romu u prvom susretu postigao je Cengiz Under koji sinoć ipak nije bio u pravom izdanju.

"Cengiz je još uvijek mlad igrač, zaradio je i udarac u koljeno, ali i moramo biti svjesni da igrači ne mogu biti stalno u vrhunskom izdanju, psihološki to nije moguće. Uvjeravam vas, pred njim je svijetla budućnost."

Što se tiče protivnika u četvrtfinalu, Di Francesco ne strahuje od nikoga...

"Želim nastaviti sanjati s ovom momčadi. Drago mi je što nas je toliko ljudi na tribinama podržalo, velika je stvar doživjeti ovakvo što. Ako nastavimo s ovakvim ponašanjem i željom na travnjaku, protiv bilo kojeg protivnika imat ćemo šanse."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!