Tenis

Borna Ćorić nakon velike borbe do četvrtfinala Indian Wellsa

Petar Jenjić • srijeda, 14.03.2018.
Borna Ćorić nakon velike borbe do četvrtfinala Indian Wellsa
Foto: EPA

Borna Ćorić nastavlja s odlični rezultatima na Indian Wellsu. Hrvatski tenisač nakon velike je borbe u tri seta svladao Amerikanca Taylora Fritza i plasirao se u četvrtfinale ovog Masters turnira...

Borna Ćorić nastavlja s pobjedama na Indian Wellsu, a večerašnjim je slavljem uspio proći u četvrtfinale. Prvi puta na turniru hrvatski tenisač izgubio je set, koban je bio Taylor Fritz, no Hrvat se uspijeva izvući i doći do pobjede, u meču s dosta uspona i padova.

Dvoboj je trajao dva sata i 15 minuta, iako je mogao i puno kraće da je Ćorić bio koncentriraniji u tie-breaku drugog seta. Za ulazak u polufinale igrat će protiv boljeg iz dvoboja Kevin Anderson - Pablo Carreno-Busta.

Odličan tenis prikazao je hrvatski tenisač tijekom prvog seta. Fritz je kroz cijeli set bio u podređenom položaju i nije imao pravi odgovor na Ćorićevu jako dobru igru, kako u polju tako i na servisu. Amerikanac je pokušavao što brže završavati poene uz što je slijedio veliki broj neprisiljenih pogrešaka. Iz dvije break prilike Ćorić je došao do dva breaka i glatko dobio prvi set, ne dopustivši protivniku nijednu priliku za oduzimanje servisa.

Bilo je teško za očekivati da će Fritz pasti bez ispaljenog metka, a tako je i bilo. Amerikanac je u drugom setu zaigrao kudikamo bolje i u osmom gemu došao do breaka i servisa za set (5:3). Ipak, do poravnanja nije došao. Nakon velike borbe Ćorić je spasio jednu set loptu i iskoristio treću priliku u gemu za oduzimanje servisa.

Hrvatski tenisač jako puno toga propustio je u tie-breaku drugog seta. Fritz je postajao sve nervozniji, a Ćorić je došao do vodstva 4:0. Međutim, svojim je pogreškama u meč potpuno vratio protivnika koji je dobio sljedećih pet poena. Iako je imao i jednu meč loptu, Ćorić ju nije uspio iskoristiti i 13. igru izgubio je sa 8:6.

Odlučujući set nije dobro krenuo za hrvatskog tenisača koji se odmah našao u zaostatku od 2:0. Ipak, uspijeva odmah uzvratiti na isti način i doći do izjednačenja. Deveti gem, kada je na servisu bio Ćorić, mogao je otići i na jednu i na drugu stranu, no hrvatski tenisač spasio je jednu break loptu i poveo sa 5:4. Kada je bilo najpotrebnije Ćorić je odigrao najbolje. U sljedećem gemu Fritz je uspio spasiti dvije vezane meč lopte, ali treću nije uspio. Nakon velike drame Ćorić je uspio doći do pobjede.

Masters Indian Wells, osmina finala:
Borna Ćorić - Taylor Fritz 6:2, 6:7 (6), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!