Tenis

Petra Martić odigrala odličan meč, ali propustila veliku priliku protiv prve igračice svijeta

Branimir Korać • četvrtak, 15.03.2018.
Petra Martić odigrala odličan meč, ali propustila veliku priliku protiv prve igračice svijeta
Foto: EPA

Petra Martić nije uspjela proći u polufinale velikog turnira u Indian Wellsu. U četvrtfinalu za protivnicu je imala prvu nositeljicu i prvu igračicu svijeta, Simonu Halep, koja se izvukla iz teške situacije u trećem setu i odnijela pobjedu...

Simona Halep hodala je po rubu u četvrtfinalnom dvoboju protiv Petre Martić, ali hrvatska tenisačica nije to uspjela iskoristiti i "gurnuti je u ponor". Imala je Martić veliku priliku u trećem setu gdje je Halep bila pred raspadom, ali nakon što se Rumunjka u kritičnom petom gemu spasila, stvari su se potpuno okrenule.

Martić može biti vrlo zadovoljna većim dijelom meča, igrala je potpuno ravnopravno s prvom igračicom svijeta, u nekim trenucima izgledala je i dosta bolje, no Halep je pokazala zašto je na vrhu WTA ljestvice, kada je osjetila priliku, iskoristila ju je i potpuno okrenula momentum.

Meč je krenuo dobro za Halep koja je već u prvom gemu došla do breaka i tu je prednost lakoćom održala do kraja seta, Martić nije uspjela zaprijetiti povratkom u meč, kod 3:1 još je spašavala dvije break lopte te je na kraju izgubila prvi set sa 6:4.

I na startu drugog seta Petra je ušla u probleme i već u prvom gemu Halep je propustila dvije break lopte. Nakon toga odmah slijedi kazna, Martić dolazi do prve break lopte i odmah je koristi te umjesto da je Halep povela i napravila novi korak prema pobjedu, Petra je bila na 3:0.

Prednost je držala sve do servisa za drugi set kada kod 5:3 Halep dolazi do 30:40 i vraća se u set. Odluka je pala u 13. igri, tu se Martić odvojila na 5:2, Halep je spojila tri poena i vratila se u igru, ali Petra ipak sa 7:5 uzima drugi set.

Odluka je pala u trećem setu gdje Martić ponovno spašava tri break lopte na startu i odmah nakon toga dolazi do breaka i vodstva 3:1. Kod tog rezultata imala je 30:40 i priliku za dvostruki break što bi je dovelo na korak do pobjede, ali Halep se uspjela izvući i tu se meč potpuno okreće na njezinu stranu.

Rumunjka je vrlo brzo vratila izgubljeni servis, Martić nakon toga kod 3:3 propušta još dvije break lopte, u sljedećem gemu ponovno gubi servis i priča dolazi kraju.

Serija od pet uzastopnih gemova Halep u trećem setu u konačnici je presudila, Petra je imala veliku priliku doći do pobjede, no nije ju iskoristila i morat će pričekati na novu priliku.

U svakom slučaju četvrtfinale Indian Wellsa je veliki rezultat, a od idućeg tjedna Petra bi trebala biti 40. igračica svijeta što joj je ranking karijere.

Indian Wells, četvrtfinale:
Simona Halep (Rumunjska, 1) - Petra Martić (Hrvatska) 6:4, 6:7(5), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg15.03.2018. u 11:29
    Za sada je cetvrtfinale neprobojna granica...
    interreg