Nogomet

Vrsaljko i Atletico protiv Sportinga, Arsenal izvukao CSKA Moskvu

Sportnet • petak, 16.03.2018.
Vrsaljko i Atletico protiv Sportinga, Arsenal izvukao CSKA Moskvu
Foto: EPA

U 13 sati izvučeni su parovi četvrtfinala Europske lige. Po prvi puta od kada postoji ovo natjecanje, čak osam država ima svoje predstavnike u četvrtfinalu...

PIŠE: Jan Šneler

Izvučeni parovi ponudili su nekoliko zanimljivih dvoboja hrvatskih igrača. Atletico Madrid, najveći favorit natjecanja, igrat će protiv Sportinga iz Lisabona. Prevedeno to znači da će se Atleticov Šime Vrsaljko susresti sa Sportingovim Josipom Mišićem.

Drugi veliki favorit natjecanja, Arsenal, imat će dosta težak posao protiv moskovskog CSKA za kojeg igra Kristijan Bistrović. U jučerašnjem uzvratu protiv Lyona, CSKA je pokazao koliko je opasan i kvalitetan protivnik. Ova dva kluba samo su se dva puta srela u europskim natjecanjima (CSKA slavio jednom, jednom remi).

Lazio, za kojeg igra bivši vratar Rijeke Ivan Vargić, igrat će protiv Red Bulla iz Salzburga u kojem su Duje Ćaleta-Car i Marin Pongračić. Lazio nema dobrih iskustava s Austrijancima jer su u oba međusobna ogleda poraženi uz gol razliku 2:4.

Posljednji susret, Red Bull Leipziga i Marseillea, bit će njihov prvi susret u europskim natjecanjima. Goropadni njemački prvoligaš svim silama želi ostvariti što bolji uspjeh u Europskoj ligi te je ovo možda i najneizvjesniji dvoboj četvrtfinala.

Prve utakmice na rasporedu su 5. travnja, dok će uzvrati biti odigrani tjedan dana kasnije.

Europska liga, četvrtfinale:
RB Leipzig (Njemačka) - Marseille (Francuska)
Arsenal (Engleska) - CSKA Moskva (Rusija)
Atletico Madrid (Španjolska) - Sporting (Portugal)
Lazio (Italija) - RB Salzburg (Austrija)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!