Nogomet

Montella: "Bolje Bayern nego Španjolci", Müller: "Ždrijeb je dobar, očekujemo prolaz"

Mihaela Bradovski • petak, 16.03.2018.
Montella: "Bolje Bayern nego Španjolci", Müller: "Ždrijeb je dobar, očekujemo prolaz"
Foto: EPA

Četvrtfinale Lige prvaka donosi i dvoboj između Seville i Bayerna, a iz jedne i druge momčadi dolaze izjave kako su zadovoljni ždrijebom. Trener Seville Vincenzo Montella htio je izbjeći Španjolce, a Thomas Müller smatra kako je Sevilla dobar ždrijeb među ovakvom konkurencijom...

Vincenzo Montella kao igrač nikada nije nastupio u Allianz Areni, ali dobio je priliku voditi Sevillu na ovo teško gostovanje. Talijanski stručnjak nije nezadovoljan ždrijebom.

"Želja mi je bila da ne izvučemo španjolske klubove u ovoj fazi stoga sam zadovoljan što igramo protiv Bayerna. Riječ je o jednom od najboljih klubova svijeta, ali u ovoj fazi natjecanja nema laganijih protivnika, svi su vrlo jaki. Sretan sam jer osim toga nikada nisam igrao na tom stadionu", ističe Montella.

Status favorita, naravno, prebacuje na stranu Bayerna, ne odustaje od borbe i vjeruje kako će njegova momčad pružiti sve od sebe.

"Igrat ćemo svoju igru, morat ćemo je još podići i uživati u nastupu. Sretni smo što smo došli ovako daleko i što igramo utakmice na ovoj razini. Naravno, Bayern je favorit, ali mi moramo misliti na sebe. Ne volim govoriti o postocima, no iskoristit ćemo i najmanju priliku koja se pruži, uživat ćemo na terenu i boriti se za prolaz."

Prvi dvoboj protiv Bayerna, Sevilli dolazi samo tri dana nakon sraza protiv Barcelone u španjolskom prvenstvu.

"Imat ćemo samo tri dana između ta dva susreta i to je malo nezgodno. Volio bih da imamo barem jedan dan više odmora i na to ćemo isto trebati računati", dodaje Montella.

Sportski direktor Seville Oscar Arias bio je na ždrijebu gdje je razgovarao i s ljudima iz Bayerna. "Respektiraju nas, gledali su dvoboje protiv Manchester Uniteda i svjesni smo da smo vrlo neugodna momčad. Bayern je veliki klub i, naravno, jednako kao i mi vidi svoje šanse za prolaz."

Sevilla u prvom susretu neće moći računati na Evera Banegu, ali u klubu vjeruju kako će ga uspjeti nadomjestiti.

Jupp Heynckes svjestan je težine posla koji je pred Bayernom, a protivnika poznaje jako dobro.

"Sevilla je težak ždrijeb, poznajem je jako dobro. Tri puta zaredom osvajala je Europsku ligu i igra jako dobar nogomet. Od promjene trenera čvršća je i u obrambenoj fazi, atmosfera u Sevilli mi je jako dobro poznata i iako nije kao u Istanbulu, vrlo je slično. Morat ćemo biti jako koncentrirani."

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić dodaje kako Sevilla nije slučajno u četvrtfinalu Lige prvaka jer do ove faze mogu doći samo stvarno dobre momčadi. "Ako želimo osvojiti Ligu prvaka, moramo pobijediti sve protivnike", dodaje Salihamidžić.

Ždrijebom je zadovoljan Thomas Müller koji ne skriva kako je Bayern mogao i lošije proći u ždrijebu.

"Ždrijeb je dobar, bilo je tu nekoliko protivnika koji su na samom europskom vrhu, ali ne smijemo zaboraviti da je Sevilla tri puta zaredom osvojila Europsku ligu što nije lagano dostignuće. Klub je to velike povijesti, ali očekujemo prolaz, puni smo samopouzdanja, mi smo Bayern."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!