Nogomet

FIFA potvrdila: VAR će se koristiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

Branimir Korać • petak, 16.03.2018.
FIFA potvrdila: VAR će se koristiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji
Foto: EPA

Predsjednik Fife Gianni Infantino potvrdio je kako će suci moći koristiti video tehnologiju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Već ranije o tome se govorilo, a sada je FIFA donijela i konačnu odluku...

"U protekle dvije godine više od tisuću mečeva bilo je pokriveno VAR-om i u tom probnom razdoblju dobili smo konkretne potvrde kako taj sustav sucima pomaže u donošenju odluka", obrazložio je Gianni Infantino odluku koja se može nazvati povijesnom.

Suci će tako na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ove godine imati pomoć video tehnologije te će moći donositi odluke nakon pregledavanja snimke.

Ovakva odluka Fife definitivno će dovesti do podijeljenih mišljenja, još uvijek postoje protivnici VAR-a, no veliki dio nogometne javnosti podržava njegovu uporabu. Bilo je pogrešaka i uz pregledavanje snimke, no u određenim situacijama ipak je pomogao sucima i ispravljao loše odluke.

Infantino je veliki zagovornik VAR-a i smatra kako će ova odluka smanjiti broj loših odluka tijekom mečeva.

"VAR će nam sigurno donijeti transparentniji i pravedniji sport, a to je ono što svi želimo", smatra Infantino i dodaje kako su suci zadovoljni ovom odlukom jer će im video tehnologija definitivno biti od pomoći.

Predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin ranije je potvrdio kako će se ipak pričekati s konkretnom upotrebom VAR-a na SP-u te će se nakon toga donijeti odluka hoće li se koristiti i u Ligi prvaka. "VAR još uvijek donosi dosta dilema jer nitko ne zna točno kako funkcionira i tražimo bolje objašnjenje kada se može koristiti."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!