Zimski sportovi

Mikaela Shiffrin slavila u slalomu i došla do 43. pobjede u karijeri

Sportnet • subota, 17.03.2018.
Mikaela Shiffrin slavila u slalomu i došla do 43. pobjede u karijeri
Foto: EPA

Novom pobjedom u posljednjoj slalomskoj utrci ove sezone, američka skijašica Shiffrin ujedno je došla do 32. pobjede u slalomu te 43. pobjede u Svjetskom kupu...

PIŠE: Jan Šneler

Mikaela Shiffrin sve je bliže statusu najuspješnije slalomašice svih vremena. U povijesti Svjetskog kupa Marlies Schild ima 35 pobjeda u ovoj disciplini odnosno tri više od Shiffrin. Shiffrin je pak pobjedom u slalomu došla do 43. pobjede te time preskočila nekad sjajnu Šveđanku i veliku rivalku Janice Kostelić, Anju Paerson.

Nakon prve vožnje Shiffrin je imala 49 stotinki prednosti ispred drugoplasirane Bernadette Schild. Treća je bila još jedna sjajna mlada skijašica, Slovakinja Petra Vlhova, koja je zaostala 55 stotinki.

U drugoj vožnji poredak se uvelike promijenio. Vlhova i Schild su pogriješile te završile daleko ispod rezultata iz prve vožnje. Shiffrin je ipak bila koncentrirana te je s velikih sekundu i 58 stotinki slavila ispred Švicarke Wendy Holdener. Treća je bila Frida Hansdotter. Schild je utrku okončala na petom mjestu dok je Vlhova pala na slabo 11. mjesto.

Do kraja Svjetskog kupa ostala je još utrka veleslaloma u kojem će se glavna borba voditi između Viktorije Rebensburg i Tesse Worley. Rebensburg trenutno vodi s 92 boda prednosti te će francuskoj skijašici biti potrebno pravo malo čudo ako želi doći do Malog kristalnog globusa u toj disciplini.

Are, slalom (ž):
1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:46.42
2. Wendy Holdener (ŠVI) +1.58
3. Frida Hansdotter (ŠVE) +1.59
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!