Hrvatski Telekom Prva liga, 26. kolo, 17.03.2018, 17:00 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Bruno Marić, Marjan Tomas, Kruno Šarić
Dinamo
Dinamo
Mario Gavranović 45'+1'
Daniel Olmo 66'
2:0(1:0) Rudeš
Rudeš

VIDEO: Dinamo se oporavio od teških poraza i u Jurčevićevom povratku na klupu svladao Rudeš

Branimir Korać • subota, 17.03.2018.
VIDEO: Dinamo se oporavio od teških poraza i u Jurčevićevom povratku na klupu svladao Rudeš
Foto: FaH

Nakon vrlo lošeg ulaska u nastavak sezone i promjene trenera, Dinamo je u Maksimiru pred gotovo potpuno praznim tribinama ugostio Rudeš i upisao pobjedu. Modri su rutinski slavili, odigrali su bolje nego u posljednjim susretima i Nikola Jurčević može biti zadovoljan startom na klupi...

Kiša u Zagrebu nije stvorila igračima toliko problema kao što je stvarala u Kranjčevićevoj gdje su u ranijem terminu igrali Lokomotiva i Inter. Travnjak u Maksimiru dobro je izdržao vremenske neprilike, a i Dinamo je pokazao bolje lice nego u susretima protiv Rijeke i Lokomotive.

Modri ovom pobjedom ponovno odlaze na devet bodova prednosti ispred Hajduka, barem do derbija u Osijeku gdje će Splićani pokušati smanjiti taj zaostatak.

Prvu veliku priliku na susretu u Maksimiru imao je Rudeš i to nakon što je Mario Budimir pobjegao Dinamovoj obrani, ušao u 16 metara, gađao suprotni kut, ali lopta je otišla malo pokraj suprotne vratnice.

Dinamo je imao inicijativu, bilo je gužve u kaznenom prostoru Rudeša, ali nije se tako lako dolazilo do prilika. Prva veća opasnost došla je u 12. minuti nakon ubačaja na peterac gdje se bacio Mario Gavranović i glavom pokušao ubaciti loptu u mrežu, ali je bio koji centimetar prekratak na taj ubačaj. Dvije minute kasnije izvana je zaprijetio i Dani Olmo, no njegov udarac išao je ravno u Čondrića.

Lopta je uglavnom bila u Dinamovom posjedu, izgledali su Modri nešto bolje nego protiv Lokomotive, a u 30. minuti veliku priliku propustio je Izet Hajrović. Olmo ga je odlično pronašao, ovaj dobro pucao sa sedam-osam metara, ali je Čondrić sjajno obranio.

Dobro su Modri kombinirali u 33. minuti kada je Olmo odličnom loptom u prostor izbacio Sosu koji daje povratnu za Gavranovića, no on nije dobro zahvatio loptu i pucao je vrlo neprecizno.

Domaćin je bio posebno aktivan preko te lijeve strane napada gdje su često dobro kombinirali Olmo i Sosa, na desnoj strani Hajrović je izgledao nekako usamljen, bez pomoći Stojanoviča.

U završnici prvog dijela Čondrić se ponovno istaknuo, dva puta spriječio je Gavranovića u odličnim situacijama i ostavio je Rudeš na životu.

I sve dobro što je napravio u prvih 45 minuta, Čondrić je uprskao u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Lešković je dugačkom loptom pronašao Soudanija koji je iz prve šalje prema vratima, ona prolazi "kroz" Čondrića i Gavranović je s pola metra šalje u praznu mrežu.

Rudeš tako nije izdržao, Dinamo je bio bolji protivnik i ipak zasluženo odnio vodstvo na odmor.

I u drugom dijelu Dinamo je bio bolji te prijetio od početka. Prvo je Soudani pobjegao i iskosa pokušao svladati Čondrića, zatim je Lešković prijetio glavom nakon kornera da bi u 54. minuti Gavranović propustio odličnu šansu. Došao je sam pred vratara gostiju, odlučio se za dodavanje prema Soudaniju, vrlo neprecizno i gosti su očistili opasnost.

Deset minuta kasnije Modri dolaze do drugog pogotka. Nakon ubačaja Fiolića s desne strane, Soudani je promašio loptu u pokušaju atraktivnog voleja, ona je došla do Olma koji precizno gađa s desetak metara za povećanje vodstva.

Mogao je mladi Španjolac i u 70. minuti zatresti mrežu Čondrića, dobro se ubacio, došao pred vratara gostiju koji nogom odbija loptu u posljednji trenutak.

Rudeš je prilično pao i sve teže se nosio s Dinamom koji je potpuno dominirao i sigurno išao prema novoj pobjedi, a onda u zadnjih desetak minuta usporio i rutinski održavao stečenu prednost.

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:34+3473
2Rijeka 3675:32+4370
3Hajduk 3670:38+3266
4Osijek 3653:38+1556
5Lokomotiva 3647:48-151
6Slaven Belupo 3635:45-1043
7Inter-Zaprešić 3643:64-2143
8Rudeš 3641:62-2140
9Istra 1961 3628:60-3227
10Cibalia 3636:75-3926

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!