Tenis

Naomi Osaka pobjednica Mastersa u Indian Wellsu

Petar Jenjić • nedjelja, 18.03.2018.
Naomi Osaka pobjednica Mastersa u Indian Wellsu
Foto: EPA

Japanska tenisačica Naomi Osaka ostvarila je uspjeh karijere. U finalu Masters turnira u Indian Wellsu svladala je Ruskinju Dariju Kasatkinu za sat i 12 minuta igre. Osaka je slavila sa 6:3, 6:2 i potpuno zasluženo podignula trofej pobjednice...

Naomi Osaka pobjednica je Mastersa u Indian Wellsu. Najvažniji meč dosadašnjeg tijeka karijere japanska tenisačica i 44. igračica svijeta zaključila je za samo sat i 12 minuta. Ruskinji Dariji Kasatkini prepustila je tek pet gemova, završilo je 6:3, 6:2.

Obje tenisačice apsolutno zasluženo su stigle do finala. Kasatkina je, između ostalog, na putu do finala pobijedila Sloane Stephens, Caroline Wozniacki, Angelique Kerber i Venus Williams, naspram Osake koja je bila bolja od Karoline Pliškove, Agnieszke Radwanske, Marije Šarapove i Simone Halep. Ipak, finale je bolje odigrala 44. igračica svijeta i ostvarila uspjeh karijere.

Sam meč nije dobro krenuo za japansku tenisačicu koja je odmah izgubila servis. Ipak, prednost Kasatkine nije potrajala dugo jer Osaka već u sljedećem gemu uzvraća na isti način. Do kraja seta suočila se s tek još jednom break prilikom protivnice, a prvi vodstvu 4:3 ponovno je oduzela servis ruskoj predstavnici. Bez većih problema iskoristila je drugu set loptu.

Drugi je set ipak bio prilično jednosmjeran, u nijednom vlastitom servis gemu japanska predstavnica nije izgubila više od jednog poena, dva je puta napravila break i s glatkih 6:2 zaključila susret u svoju korist.

Masters Indian Wells, finale:
Naomi Osaka - Daria Kasatkina (20) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!