Rukomet

Šoštarić: "Želio bih da pariramo u trčanju, da nam ne zabijaju golove iz kontre"

Sportnet • ponedjeljak, 19.03.2018.
Šoštarić: "Želio bih da pariramo u trčanju, da nam ne zabijaju golove iz kontre"
Foto: Davor Sajko

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju u srijedu očekuje težak susret 3. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a izbornik Nenad Šoštarić otkriva čemu se nada...

PIŠE: Jan Šneler

Prilično teške utakmice očekuju hrvatske rukometašice. Nakon što u srijedu odigraju domaću utakmicu s Norveškom, u nedjelju ih očekuje i susret u norveškom Bekkestuu. Iako bi iluzorno bilo očekivati osvajanje bodova, izbornik reprezentacije Nenad Šoštarić ne pristaje na defetizam.

"Ne znam što možemo očekivati, ali znam što bih želio. Želio bih da pariramo u trčanju, da nam ne zabijaju golove iz kontre. Znači slično što je napravila muška reprezentacija, da odradimo taj posao savršeno. Da odigramo kompaktnu i kvalitetnu obranu, a da u fazi napada budemo dovoljno pametni da se ne navučemo na polovične šuteve", rekao je za službene stranice saveza izbornik Hrvatske.

Podsjećamo, Hrvatska nakon dvije odigrane utakmice dijeli drugo mjesto s Ukrajinom. U prvom kolu, Hrvatska je svladala Švicarsku s 32:28 dok je u drugoj utakmici skupine izgubila u Ukrajini 26:22. S obzirom na to da je Norveška neprikosnovena u skupini, a Švicarska nije na razini ostalih sastava, jasno je kako će Hrvatska šansu prije svega morati tražiti u posljednjem kolu protiv Ukrajine na svom terenu.

Ipak, jasno je kako putem Ukrajina može ispustiti koji bod, jednako kao što Hrvatska možda može i iznenaditi te otkinuti bod Norveškoj. Izbornik Hrvatske otkriva kako želi da njegova reprezentacija izgleda u dvoboju s Norveškom.

"Njihov susret je uvijek isti. Krenut će sigurno s najjačom postavom u kojoj je jedna Heidi Loke rezerva jer igra Kari Brattset. Trče u kontru, bacaju se dugačke kontre. Organizacija igre kreće od Oftedal s brzim protokom lopte. Mi tražimo šansu prije svega sa svojom igrom u obrani i u povratku da nas ne iskontriraju. Tu počinje sve. To je ona osnova od koje sve kreće i svaki put kad neka reprezentacija nije dozvolila da ih Norveška iskontrira, imala je šansu", zaključio je Šoštarić.

Utakmica protiv Norveške na rasporedu je ovu srijedu u 18 sati u Dvorani II Doma sportova. Podrška hrvatskim rukometašicama svakako će biti potrebna a gledatelji će moći na dan utakmice podignuti ulaznice. S obzirom na to da je ulaz na utakmicu besplatan nadamo se kako će dvorana biti dobro ispunjena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!