Nogomet

Icardi: "Zvali su me Talijani i Španjolci, ali htio sam igrati samo za Argentinu"

Branimir Korać • srijeda, 21.03.2018.
Icardi: "Zvali su me Talijani i Španjolci, ali htio sam igrati samo za Argentinu"
Foto: EPA

Mauro Icardi nikada nije imao dvojbe za koju reprezentaciju želi i može igrati. Iako je postojao interes i Italije i Španjolske, njegova želja bila je isključivo Argentina...

I dok danas svjedočimo sve većem broju igrača koji bez imalo razmišljanja prihvaćaju pozive reprezentacija koje nemaju dodirnih točaka s njihovom domovinom, a sve u cilju napretka u karijeri, jedan od onih koji "nisu na prodaju" je Mauro Icardi.

I dok ga u Argentini baš i ne doživljavaju previše te daju prednost nekim drugim napadačima, Icardi je strpljivo čekao, pa i još uvijek čeka, na pravu priliku iz svoje domovine.

Upisao je tek četiri nastupa od 2013. godine, tri godine čekao je na novi poziv, a onda je ljetos pozvan za dvije prijateljske utakmice. Sada je ponovno na čekanju, Sampaoli ga nije zvao za ovaj termin, ali nema velike ogorčenosti kod Interove zvijezde.

"Imao sam mogućnost igrati za Italiju, zvali su me u reprezentaciju do 21 godine i tu sam se borio sa Sampdorijom za koju sam tada nastupao jer sam želio igrati samo za Argentinu. Španjolci su također pokušavali, kontaktirali su mog oca, ali samo je Argentina dolazila u obzir. Bilo je teško dočekati priliku, ali isplatilo se i ostvario sam cilj", ističe Icardi.

Želja mu je nastupiti u argentinskom dresu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, konkurencija u napadu je paklena, a s obzirom na to koliko je puta izostavljen, teško je za vjerovati da će ga izbornik i uvrstiti na popis.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.03.2018. u 10:31
    E jest mu se bilo teško odlučiti.
    Obrisan korisnik
  • x&yzd21.03.2018. u 23:26
    Tko malo manje prati talijansku ligu, a vidi sliku, pomislio bi da je golman Intera :)))
    x&yzd