Košarka

VIDEO: Suci progledali Morrisu dva puta kroz prste u akciji za pobjedu Celticsa

Branimir Korać • srijeda, 21.03.2018.
VIDEO: Suci progledali Morrisu dva puta kroz prste u akciji za pobjedu Celticsa
Foto: EPA

Boston Celticsi noćas su u dramatičnom dvoboju upisali pobjedu protiv Oklahoma City Thundera 100:99. Junak domaćina bio je Marcus Morris, a NBA liga kasnije je objavila kako akcija koja je dovela do pobjede Bostona nije bila regularna...

Russell Westbrook i društvo bili su ljuti nakon poraza u Bostonu, dijelom na sebe, a dijelom na suce. Oboje s pravom, U završnici su propustili osigurati pobjedu, promašivali su slobodna bacanja u zadnjih 20 sekundi i mogli su do pobjede. No, pokazalo se i da su s pravom bili nezadovoljni sudačkim odlukama.

Dvije sudačke pogreške u zadnjih sedam sekundi bile su ključne, u obje situacije Celticsi su kod zaostatka 99:97 trebali ostati bez lopte.

Sedam sekundi prije kraja imali su loptu sa strane koju je izvodio Marcus Morris, a sudačka ekspertiza nakon susreta potvrdila je kako u pet sekundi nije izveo loptu i ona je trebala pripasti Thunderu.

Suci se tu nisu oglasili, nastavila se akcija koju je Morris zaključio tricom sekundu prije kraja. Dok je tražio prostor za šut, Morris je napravio korake čime su gosti drugi put u istoj akciji oštećeni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!