Tenis

Kanađanin u dva tie-breaka bolji od Ive Karlovića na startu turnira u Miamiju

Sportnet • četvrtak, 22.03.2018.
Kanađanin u dva tie-breaka bolji od Ive Karlovića na startu turnira u Miamiju
Foto: EPA

Ivo Karlović nije se uspio plasirati u drugo kolo ATP turnira masters serije u Miamiju. Bolji od Karlovića za sat i 43 minute igre bio je 77. tenisač svijeta, Kanađanin Vašek Pospišil.

AUTOR: Stipe Dedić

Ivo Karlović poražen je u prvom kolu ATP 1000 turnira u Miamiju od Vašeka Pospišila. Kanađanin je slavio s 2:0 (7-6(4), 7-6(5)) u setovima, a zanimljivo je da mu je ovo bila četvrta pobjeda za redom protiv Karlovića, sve četiri ostvario je s 2:0 u setovima. Jedinu pobjedu u pet međusobnih susreta Karlović je ostvario u Newportu prije gotovo pet godina.

Za očekivati je bilo da će ova dva tenisača odigrati neizvjestan susret, upravo to se i dogodilo. U prvom setu prije trinaeste, odlučujuće igre, vidjeli smo tek dvije break prilike, obje na servisu Ive Karlovića i to već u drugom gemu meča. Karlović je uspio okrenuti tih 15:40 i oba u tenisača do početka tie breaka suvereno držala svoj servis.

Div sa Šalate odlično je ušao u tie break prvog seta. Odmah u prvom poenu uzeo je mini break pa ga onda i potvrdio osvojivši dva naredna poena na svom servisu. 3:0 u tie breaku u pravilu znači i set na hrvatskog tenisača, no nije bilo tako u meču s Pospišilom. Kanađanin se ekspresno vratio na 3:3, potom su oba tenisača zadržala svoje početne udarce u naredna tri poena i Pospišil je poveo s 5:4. Karlović nakon toga gubi oba svoja servis poena i Pospišil uzima prvi set s 7:4 u tie breaku.

Karlović se oporavio na početku drugog seta i već u četvrtom gemu iskoristio jednu od dvije izborene prilike za break i poveo s 3:1 u gemovima. U sljedećem gemu Karlović je bez izgubljenog poena break i potvrdio i činilo se kako će drugi set sigurno u ruke hrvatskog tenisača, no Pospišil uzima naredna tri gema i poravnava na 4:4. Karlović i Pospišil u sljedeća su četiri gema uspjeli uzeti tek po jedan poen na servisu protivnika, stoga je o pobjedniku drugog seta ponovno odlučivala trinaesta igra.

Ovog je puta Pospišil bio taj koji je otvorio mini breakom, no Karlović mu je već u sljedećem poenu uzvratio sjajnim lobom i poravnao na 1:1. U nastavku tie breaka oba su tenisača odlično igrala nakon svog početnog udarca i bez novog mini breaka stigli smo do rezultata 6:5 za Pospišila, a onda je Kanađanin dobrim returnom poslao lopticu pod noge hrvatskog tenisača, Karlović to nije uspio vratiti i Pospišil je stigao do pobjede i drugog kola masters turnira u Miamiju.

ATP 1000 Miami, prvo kolo:
Ivo Karlović (HRVATSKA) - Vašek Pospišil (Kanada) (4)6:7, (5)6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!