Nogomet

VIDEO: Nakon odličnog prvog dijela Nijemci i Španjolci se zadovoljili remijem i nastavkom velikih nizova

Dario Dodić • petak, 23.03.2018.
VIDEO: Nakon odličnog prvog dijela Nijemci i Španjolci se zadovoljili remijem i nastavkom velikih nizova
Foto: EPA

Jedna od zvučnijih utakmica današnjeg programa prijateljskih ogleda reprezentacija odigrana je u Düsseldorfu, nakon sjajnog otvaranja igralo se nešto slabije u nastavku, Njemačka i Španjolska su remizirale i tako nastavile niz bez poraza...

U prvih 45 minuta velikog ogleda Njemačke i Španjolske u Düsseldorfu obje su reprezentacije zorno pokazale zašto nižu utakmice bez poraza. Ni Španjolci ni Nijemci nisu poraženi od Eura 2016. godine, uračunamo li i večerašnji susret Njemačka je na 22 utakmice bez poraza, Španjolci na 17. Što zbog silnih izmjena, što zbog želje za nastavljanjem niza vidjeli smo tek u prvom poluvremenu koliko su nogometno moćne ove dvije selekcije.

Nešto su bolje dvoboj otvorili Španjolci, posebno je inspiriran bio Andres Iniesta, upravo je veznjak Barce kreirao akciju za vodstvo Furije. Igrala se šesta minuta, Iniesta je krasnom loptom izbacio kompletnu obranu Elfa, proigrao je Rodriga Morena, koji lakoćom matira Ter Stegena. Prava je šteta, iako posve razumljivo, što je Iniesta odigrao tek 45 minuta.

Visokim pritiskom obje su momčadi pokušavale u začetku ubijati ofenzivu protivnika, igrala se utakmica visokog tempa i jakog ritma, ali bez previše prigoda. Trebalo je vremena Njemačkoj da dođe do daha protiv kombinatorno jačih Španjolaca, u egal su se Nijemci vratili deset minuta prije kraja prvog dijela.

Igrala se 35. minuta, Nijemci su pokrenuli akciju s lijeve strane, lopta je stigla do Thomasa Müllera koji šalje projektil i pogađa gornji lijevi kut De Geinog gola s 20-ak metara.

Iako je bilo više prilika u nastavku, mora se priznati kako je kvaliteta igre pala u drugom poluvremenu. Zaposleni su bili i De Gea i Ter Stegen, ali pogodaka više nije bilo. Opasno su Španjolci zakuhali u završnici, ali Sergio Ramos, kojem je ovo bio 150. nastup u dresu Furije, u posljednji tren spašava španjolska vrata i niz neporaženosti.

Njemačkoj nedostaje još jedan susret za poravnanje najdužeg niza bez poraza, u razdoblju od listopada 1978. do prosinca 1980. godine Nijemci su nanizali 23 utakmice u kojima ih nitko nije svladao, na putu do izjednačenja niza stoji im Brazil s kojim će odmjeriti snage u utorak.

Prijateljske utakmice:
Njemačka - Španjolska 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!