Rukomet

Odlično drugo poluvrijeme donijelo rukometašicama slavlje protiv Ukrajine

Sportnet • subota, 24.03.2018.
Odlično drugo poluvrijeme donijelo rukometašicama slavlje protiv Ukrajine

Nakon jučerašnjeg poraza od Rumunjske, danas u jutarnjim satima mlade hrvatske rukometašice uvjerljivo su slavile protiv Ukrajine i došle na korak do Svjetskog prvenstva...

PIŠE: Jan Šneler

Jučerašnji poraz od Rumunjske (33:25) nije ostavio previše traga na hrvatskim rukometašicama. Iako prvi dio nije bio sjajan, u nastavku utakmice hrvatska ženska U-20 selekcija odradila je odličan posao.

Nije dobro izgledalo u prvom poluvremenu. Očekivalo se kako će se Hrvatska već u prvom dijelu malo odvojiti od Ukrajine i mirno privesti utakmicu kraju. Ipak, nakon prvih 30 minuta Ukrajina je vodila s 14:13. Hrvatska je bila pod pritiskom jer bi eventualnim porazom definitivno ispala iz konkurencije za Svjetsko prvenstvo.

S tim u glavi, hrvatske su rukometašice pravo lice pokazale u drugom dijelu. Koristeći rumunjski recept iz jučerašnje utakmice, krenule su žustro i brzo napravile seriju pogodaka kojim su prešle u vodstvo. To vodstvo do kraja utakmice nisu ispuštale a kasnije su ga samo i povećale te na kraju slavile s lijepih 29:23.

Posebno raspoložena u hrvatskim redovima bila je Tena Japundža koja je postigla sedam golova. Josipa Kaselj postigla je pet pogodaka, dok je Katarina Mrazović dodala četiri gola. Kod Rumunjske Yana Hotra je bila najefikasnija sa sedam golova, a pratila ju je Tetiana Poliak s četiri.

Danas u 15 sati još je na rasporedu dvoboj Rumunjske i Gruzije, dok će sutra u 13 sati Hrvatska igrati protiv najslabije momčadi u skupini, Gruzije. Ako se ne bi dogodilo neko veliko iznenađenje i trokut između Ukrajine, Hrvatske i Rumunjske, hrvatskoj ženskoj reprezentaciji dovoljna je minimalna pobjeda u sutrašnjoj utakmici za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Kvalifikacije za Svjetsko U-20 prvenstvo (ž), 2. kolo:
Hrvatska - Ukrajina 29:23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!