Tenis

Petra Martić nije uspjela, Ashleigh Barty bolja u trećem kolu Miamija

Sportnet • nedjelja, 25.03.2018.
Petra Martić nije uspjela, Ashleigh Barty bolja u trećem kolu Miamija
Foto: EPA

U trećem kolu WTA turnira u Miamiju, Australka Ashleigh Barty bila je s 2:0 u setovima bolja od hrvatske tenisačice Petre Martić...

PIŠE: Jan Šneler

Iako će Petra Martić sljedećeg tjedna dosegnuti najbolji renking svoje karijeri (trebala bi biti 35. na svijetu) pa će manje žaliti za ovim porazom, ostaje dojam kako je mogla puno bolje proći. Nažalost nije iskoristila svoje prilike te je morala priznati poraz od Ashleigh Barty.

Nije Martić najbolje otvorila meč te je Barty imala dvije break prilike već pri prvom servisu hrvatske tenisačice. Ipak hrvatska tenisačica uspješno se obranila te uspjela osvojiti prvi gem. U petom gemu, prilika se otvorila za Martić kada je nakon izjednačenja došla do prednosti i break šanse. Martić je odradila odličan pritisak i uspjela oduzeti servis protivnici te povesti s 4:2.

Nažalost, upravo u kasnijim trenucima kada je trebala ostati smirena i privesti meč kraju, Martić je posustala, odnosno Barty je pokazala koliko je dobra tenisačica. Prvo je u osmom gemu oduzela servis hrvatskoj tenisačici, da bi dva servisa kasnije, pri vodstvu 4:5, došla do 0:40, odnosno tri break/set lopte. Prvu je Martić obranila, drugu nije mogla te je Barty osvojila set sa 6:4.

Drugi set također je počeo vrlo loše. Činilo se kao da Martić još uvijek razmišlja o propuštenoj šansi u prvom setu te je već na početku drugog dijela meča Barty došla do vodstva od 2:0. Uspjela je u trećem gemu Martić vratiti izgubljeni servis, no ponovno u sljedećem gemu loše reagira na vlastiti servis i poništava osvojeno. Povela je Barty s 4:1 i vidjelo se kako Martić više nema snage za povratak. Do kraja seta, promjena nije bilo te je Barty slavila sa 6:3.

U sljedećem kolu, osmini finala, Barty će igrati protiv bolje iz dvoboja Darije Gavrilove i četvrte nositeljice Eline Svitoline.

WTA Miami, 3. kolo:

Petra Martić (Hrvatska) - Ashleigh Barty (Australija, 21) 4:6 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!