Rukomet

Odlična Hrvatska na kraju se ipak slomila i očekivano izgubila od Norveške

Sportnet • nedjelja, 25.03.2018.
Odlična Hrvatska na kraju se ipak slomila i očekivano izgubila od Norveške
Foto: FaH

Iako je imala aktivan rezultat petnaestak minuta prije kraja, Hrvatska je u posljednjim trenucima utakmice potpuno pala i dopustila Norveškoj da serijom 9:1 odnese pobjedu...

PIŠE: Jan Šneler

Puno bolje Hrvatska je izgledala nego prije tjedan dana kada su Norvežanke već u prvih 30 minuta praktički riješile pitanje pobjednika. Hrvatske su rukometašice bile koncentriranije te nisu dozvoljavale Norvežankama da se odvoje. Iako je Norveška vodila nekoliko puta i s više golova razlike, Hrvatska se uspješno vraćala.

Pred sam kraj prvog dijela, Hrvatska je postigla 12. pogodak te se tako vratila na svega gol zaostatka. Valja još istaknuti kako je zbog bolnog izraza na licu u prvom dijelu iz igre morala izaći i kapetanice norveške selekcije Stine Bredal Oftedal.

Drugi dio nije počeo sjajno za Hrvatsku. Nakon minutu igre isključena je Katarina Ježić te je Norveška s igračicom više bez problema došla do vodstva 15:12. Ipak, golom Valentine Blažević iz sedmerca, Hrvatska se vraća na dva gola zaostatka.

Golom Stele Posavec došla je Hrvatska na 17:16, no čvrsta i kompaktna obrana plaća se isključenjem te Norveška s igračicom više dolazi do 18:16. Nije gubila koraka Hrvatsk. Obrana je izgledala jako dobro, a u 42. minuti konačno dolazi do izjednačenja. Blažević je pogodila praznu mrežu i postavila 19:19.

Nažalost, prečesto su hrvatske igračice dobivale isključenja i tako se protiv Norveške nije moglo. Čak četiri puta isključene su hrvatske reprezentativke u prvih 14 minuta nastavka utakmice. To i sitne greške omogućile su Norveškoj da dođe do vodstva 24:20.

Protiv ekipe kakva je Norveška, pa iako bila i bez onih najboljih igračica, može se slaviti samo ako su svi fantastični i precizni. Ipak, i ovakva predstava koju je pokazala Hrvatska u prvih 45 minuta bila je odlična i ohrabrujuća za nastavak kvalifikacija.

Na samom kraju susreta jasno je bilo kako Hrvatska više nema dovoljno snage i koncentracije u završnici te je Norveška sve lakše dolazila do pogodaka. Da je broj isključenja bio manji u drugom dijelu, a dosta ih je svirano više zbog ugleda Norvežanki nego zbog realnog prekršaja, krajnji rezultat bio bi bolji.

Ovako je Norveška slavila s 33:27, a ono što svakako može biti ohrabrujuće i pozitivno jest odličan pristup hrvatskih rukometašica kao i činjenica da su gotovo tri četvrtineu takmice imali aktivan rezultat protiv daleko jače ekipe. Najbolja u redovima Hrvatske bila je Stela Posavec s pet pogodaka, dok su po četiri postigle Aneta Benko, Valentina Blažević i Katarina Ježić. Kod Norveške najefikasnija bila je Amanda Kurtović koja je postigla sedam pogodaka, a šest je dodala Heidi Loke.

Također, što se tiče drugih rezultata u skupini, Švicarska je ponovno slavila protiv Ukrajine tako da sada Hrvatska s pobjedom protiv Švicarske i Ukrajine na vlastitom terenu sigurno prolazi na Europsko prvenstvo. Teško je očekivati da će ijedna od te dvije ekipa otkinuti bodove Norveškoj.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, 4. kolo:
Norveška - Hrvatska 33:27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!