Nogomet

VIDEO: Urugvaj slavio protiv Walesa i osvojio Kina kup

Sportnet • ponedjeljak, 26.03.2018.
VIDEO: Urugvaj slavio protiv Walesa i osvojio Kina kup
Foto: EPA

Pobjedom u finalu protiv Walesa, Urugvaj je osvojio prijateljski Kina kup. Treće mjesto osvojila je Češka koja je slavila protiv Kine s 4:1...

PIŠE: Jan Šneler

Na turniru u Kini, na kojemu su sudjelovali domaćin Kina, Wales, Češka i Urugvaj, upravo su Južnoamerikanci ponijeli titulu pobjednika. Nakon slavlja protiv Češke u polufinalu, danas su minimalnom pobjedom slavili i protiv Walesa.

Utakmica je krenula iznimno živo te je Urugvaj u prvih pola sata imao dvije izgledne situacije. Urugvaj je mogao doći do pogotka u 19. minuti, no Matias Vecino nije bio precizan. U 32. minuti Luis Suarez pogodio je okvir vrata i tako je nastavljena dominacija Urugvajaca.

Na samom kraju prvog dijela koje je bilo iznimno sadržajno, Edisona Cavanija milimetri su dijelili do pogotka, a samo minutu kasnije Fernando Muslera je odličnom reakcijom spriječio odgovor Walesa. Iako smo trebali svjedočiti barem nekolicini pogodaka, iznenađujuće mreže su nakon prvih 45 minuta ostale netaknute.

Nije se ozbiljno niti počelo igrati u nastavku, a Urugvaj je došao do vodstva. Iako to nije bila najbolja prilika za Urugvajce, Cavani je uspio ugurati loptu u gol i dovesti svoju momčad u 49. minuti u vodstvo. Deset minuta kasnije Suarez je također pogodio mrežu Walesa, no sudac je označio zaleđe te gol nije priznat.

Iako je do kraja utakmice Wales bio konkretniji, Urugvaj je uspio sačuvati mrežu te doći do naslova na prijateljskom turniru. Najbolji strijelac postao je s tri postignuta gola Gareth Bale, a priznanje je zaslužio i Muslera koji u dvije odigrane utakmice nije primio gola.

Kina kup, prijateljska utakmica:
Wales - Urugvaj 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!