Košarka

VIDEO: Odličan nastup Darija Šarića ostao u sjeni povratka Markellea Fultza

Branimir Korać • utorak, 27.03.2018.
VIDEO: Odličan nastup Darija Šarića ostao u sjeni povratka Markellea Fultza
Foto: EPA

Philadelphia je nastavila s vrlo dobrim igrama, noćas je nadigrala Denver, a na parket se vratio prvi izbor drafta Markelle Fultz. Daro Šarić još jednom je bio odličan...

Dvoboj u Philadelphiji bio je u znaku povratka Markellea Fultza na parket. Prvi izbor drafta prošle godine odigrao je prvu utakmicu nakon listopada, pokazao je ogroman potencijal koji posjeduje, ali i da se vidi i osjeti odsustvo s parketa. Fultz je doživio ovacije s tribina prilikom prvog ulaska na parket, imao je veliku podršku navijača, a pokazao je kako će biti veliko pojačanje za Sixerse uoči doigravanja.

Upravo kako je Brett Brown i najavio, Fultz je proveo na parketu 14 minuta, a za to vrijeme ubacio je deset poena (5/13 šut) uz četiri skoka (svi u napadu) i osam asistencija.

Iako je Philadelphia odigrala momčadski odlično protiv jakog Denvera koji se bori za doigravanje na Zapadu, prije i nakon utakmice govorilo se samo o Fultzu. U Philadelphiji su napokon dočekali njegov povratak i to u posljednji trenutak kako bi bio spreman za nastup u doigravanju.

U jednosmjernom dvoboju Fultz je odradio vrlo dobar posao, ali Sixersi su i dalje išli na pogon Darija Šarića, Joela Embiida i Bena Simmonsa koji su bili ispred ostalih.

Embiid i Šarić ubacili su po 20 poena, Kamerunac je uhvatio 13 skokova, a Šarić uz šut 4/7 za dva, 3/7 za tri, 3/3 slobodna, imao je i šest skokova i tri asistencije. Simmons je uhvatio 13 skokova i podijelio 11 asistencija.

Kod Nuggetsa Will Barton bio je najraspoloženiji s 25 poena (5/8 trica), a Jamal Murray ubacio je 17 poena. Nikola Jokić je usporen i ostavljen na 14 poena i sedam skokova.

Detroit Pistonsi upisali su četvrtu pobjedu u zadnjih pet susreta, ali buđenje je po svemu sudeći došlo prekasno, zaostatak za Miamijem u borbi za doigravanje je velikih pet utakmica. Pistonsima treba čudo, serija pobjeda i totalni pad Heata što nije realno za očekivati.

Noćas su slavili protiv Los Angeles Lakersa sa 112:106 iako je Blake Griffin imao problema s prekršajima i nije imao veliku minutažu. Zato ga je dobro mijenjao s klupe Anthony Tolliver koji je pomogao Pistonsima.

Ivica Zubac dobio je devet minuta, a Stan van Gundy kritizirao je Andrea Drummonda zbog obrane na Zupcu u prvom dijelu. "Zubac je u prvom dijelu izgledao poput Usaina Bolta protiv Drummonda. U drugom dijelu ipak je bio bolji."

Zubac je za tih devet minuta ubacio sedam poena (2/5 za dva, 3/4 slobodna) i uhvatio četiri skoka. Julius Randle predvodio je Lakerse s 23 poena i 11 skokova, Kyle Kuzma dodao je 20 poena i 11 skokova, a Lonzo Ball 15 poena uz osam skokova i 11 asistencija.

Kod Pistonsa Reggie Jackson bio je na 20 poena i pet skokova dok su po 15 poena dodali Griffin (pet skokova), Drummond (18 skokova) i Tolliver.

Boston Celticsi u gostima su upisali pobjedu protiv Phoenix Sunsa sa 102:94. Dobar nastup Celticsa koji su imali susret pod kontrolom i unatoč izostancima upisali pobjedu.

Ovo je četvrta uzastopna pobjeda za Celticse koji pokušavaju uhvatiti Toronto Raptorse na vrhu Istoka. Dragan Bender ponovno je imao dobru minutažu i još jednom dosta loš šut izvana. Završio je s tri poena za 34 minute uz šut 0/1 za dva i 1/6 za tri poena. Dobra je stvar da je s deset skokova bio prvi skakač susreta.

Sunse su predvodili Josh Jackson s 23 poena i šest skokova i Tyler Ullis s 19 poena, pet skokova i osam asistencija. Kod Celticsa Jayson Tatum bio je na 23 poena i šest skokova, a Marcus Morris dodao je 20 poena.

Prije gostovanja u Minneapolisu Memphis je imao čak 17 uzastopnih poraza u gostima, a onda je svladao sastav koji se bori za doigravanje. "Naš najgori poraz ove sezone, daleko najgori", otvoreno je izjavio nakon susreta Jeff Teague i u pravu je.

Minnesoti je svaka pobjeda bitna i ne smije si dopustiti poraz od sastava koji je na samom dnu lige. Memphis je odigrao dobru utakmicu, ali Minnesota je ta koja je krivac za poraz velikim podbačajem.

Marc Gasol predvodio je pobjednika s 20 poena, deset skokova i šest asistencija, Wayne Selden ubacio je 23 poena, a Jamychal Green dodao je 11 poena i 11 skokova. Kod Minnesote Teague je bio na 25 poena i sedam asistencija, po 18 poena dodali su Taj Gibson (osam skokova) i Andrew Wiggins (sedam skokova) te Karl-Anthony Towns s 15 poena, 12 skokova i šest asistencija.

NBA:
Philadelphia 76ers - Denver Nuggets 123:104
Detroit Pistons - Los Angeles Lakers 112:106
Phoenix Suns - Boston Celtics 94:102
Charlotte Hornets - New York Knicks 137:128 produžetak (Kemba Walker 31p / Trey Burke 42p, 12as)
Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 93:101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!