Tenis

Borna Ćorić potvrđuje visoku formu plasmanom u osminu finala Miamija

Branimir Korać • utorak, 27.03.2018.
Borna Ćorić potvrđuje visoku formu plasmanom u osminu finala Miamija
Foto: EPA

Nakon sjajnih igara u Indian Wellsu, Borna Ćorić nastavlja u istom ritmu i u Miamiju. Do pobjeda dolazi nešto teže, ali pobjeđuje i pronalazi put do sljedećeg kola. Noćas je svladao Jacka Socka u vrlo teškom meču u tri seta...

I drugi susret za Bornu Ćorića u Miamiju se pretvorio u maraton sa sretnim ishodom. U drugom kolu svladao je Leonarda Mayera, a sada je bio bolji i od Jacka Socka u još jednom meču u tri seta i gotovo tri sata trajanja.

Sock se ne može pohvaliti nekom sjajnom formom ove godine, ali protiv Ćorića odigrao je dobar meč i stvorio je Borni dosta problema. Na kraju je hrvatski tenisač ipak izvukao pobjedu i izborio mjesto u osmini finala. Amerikanac će tako i u šestom turnirskom nastupu ove sezone ostati bez četvrtfinala.

Borna je bolje krenuo u meč i poveo je s 3:0, ali u završnici seta nije imao dovoljno koncentracije i Sock je stigao do preokreta. Od 5:2 Ćorić nije osvojio niti gem do kraja seta i Sock je stigao do prednosti. Kod 5:3 Borna je krenuo s 30:0, zatim u sljedećem gemu propustio dvije set lopte i Sock je sve te propuštene prilike kaznio.

I u drugi set Ćorić je krenuo breakom, poveo je s 4:1 i onda u šestom gemu imao 15:40 za dvostruki break. Sock se tu izvukao, zatim čak vratio izgubljeni servis i odvukao set u 13. igru. Tamo je Borna ipak bio bolji, nanizao četiri poena i uzeo tie-break sa 7:4.

U odlučujućem setu već viđena situacija. Ćorić odmah radi break u prvom gemu, Sock se treći put u meču vraća, ali ovaj put Amerikanac nije izdržao. Kod 2:2 spasio je tri break lopte, ali pokazat će se kako će mu to biti posljednji osvojeni gem do kraja meča. Ćorić je imao snažan završetak, nanizao je četiri gema i izborio nastup u četvrtom kolu.

Ćorić je bio puno opasniji na reternu, osvojio je čak 52 poena protiv servisa, ali realizacija break prilika nije bila dobra, iskoristio je njih pet od čak 18.

U osmini finala igrat će protiv Kanađanina Denisa Šapovalova kojeg je nedavno svladao u Osijeku u Davis Cupu.

Miami, treće kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 29) - Jack Sock (SAD, 8) 5:7, 7:6(4), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.03.2018. u 20:01
    ma on se stalno "previše troši", zato i govorim da mora popraviti servu i forehand, jer će mu "potrošnja" u tom slučaju biti znatno manja, puno lakše će dobivati svoje susrete itd, neka pogleda malo na koji način su Kyrgios i Zverev došli do osmine finala, a ne igraju ništa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.03.2018. u 10:40
    Bravo Borna. Ovaj meč je stvarno trebao biti gotov jedno sat i pol prije, ali zato je Borna pokazao ogromnu psihičku snagu. Jedini je problem što se ovako previše troši, igra 3 sata umjesto jednog i pol.
    Obrisan korisnik