Tenis

Sloane Stephens u dva seta eliminirala treću igračicu svijeta

Branimir Korać • ponedjeljak, 26.03.2018.
Sloane Stephens u dva seta eliminirala treću igračicu svijeta
Foto: EPA

Tenisači u Miamiju igraju susrete trećeg kola, a tenisačice osmine finala. Treća igračica svijeta Garbine Muguruza oprostila se od turnira porazom od Sloane Stephens...

Treća igračica svijeta Garbine Muguruza ne može se pohvaliti briljantnom formom u zadnje vrijeme, a i u Miamiju upisala je poraz u relativno ranoj fazi turnira. Već u četvrtom kolu svladala ju je Sloane Stephens, odlična Amerikanka koja teže hvata formu, ali kada je uhvati, vrlo ju je teško pobijediti.

Muguruza je u Indian Wellsu posrnula na prvoj prepreci, bolja je bila Sachia Vickery, a ovdje je izgubila sa 6:3, 6:4, ponovno je kobna bila Amerikanka, samo ovaj put kudikamo bolja nego Vickery. U oba seta konstantno je bila u zaostatku i vraćala se u igru, ali Stephens je ipak na kraju naplatila bolju igru.

Manje od sat vremena za prolaz je trebalo Karolini Pliškovoj. Pliškova je slavila sa 6:2, 2:1, Diyas se odlučila na predaju nakon trećeg gema drugog seta. U drugom setu Kazahstanka je imala sve većih problema, a nakon silaska trenera na teren, odlučila je završiti muku.

Gotovo tri sata trajala je bitka između Angelique Kerber i Yafan Wang. Kineskinja je opasno prijetila i iznenađenje nije bilo daleko, bila je na samo dva poena od pobjede, ali nije izdržala, Kerber je uzela drugi set u tie-breaku i onda u trećem napokon prelomila meč.

Kod tenisača Pablo Carreno Busta odigrao je dobar meč protiv Stevea Johnsona i eliminirao ga u dva seta. Dva puta po 6:4 za Španjolca koji je tako samo potvrdio kako polako hvata formu nakon dosta problema u početku sezone.

Prava drama odvijala se u dvoboju između Fernanda Verdasca i Thanasija Kokkinakisa. Meč je mogao otići na obje strane, a na kraju je prevagnuo na stranu Verdasca. Bilo je dosta povišenih tenzija, Verdasco se svađao s ocem Kokkinakisa, a i samim tenisačem da bi na kraju ipak slavio.

Problema nije bilo za Nicka Kyrgiosa koji je svladao Fabija Fogninija prilično rutinski u dva seta. Fognini u cijelom meču nije imao nijednu break priliku.

Miami, tenisačice, osmina finala:
Sloane Stephens (SAD, 13) - Garbine Muguruza (Španjolska, 3) 6:3, 6:4
Karolina Pliškova (Češka, 5) - Zarina Diyas (Kazahstan) 6:2, 2:1 predaja Diyas
Angelique Kerber (Njemačka, 10) - Yafan Wang (Kina) 6:7(1), 7:6(5), 6:3

Miami, tenisači, treće kolo:
Pablo Carreno Busta (Španjolska, 16) - Steve Johnson (SAD) 6:4, 6:4
Fernando Verdasco (Španjolska, 31) - Thanasi Kokkinakis (Australija) 3:6, 6:4, 7:6(4)
Nick Kyrgios (Australija, 17) - Fabio Fognini (Italija, 15) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!