Nogomet

Lopetegui: "Vratari se moraju priviknuti na lopte za Svjetsko prvenstvo"

Branimir Korać • utorak, 27.03.2018.
Lopetegui: "Vratari se moraju priviknuti na lopte za Svjetsko prvenstvo"
Foto: EPA

Posljednjih dana dosta se pričalo o loptama za Svjetsko prvenstvo, prvenstveno su nezadovoljni vratari. Marc Andre ter Stegen, Savid De Gea, Pepe Reina, samo su neki od onih koji su otvoreno pokazali nezadovoljstvo...

I dok su vratari nezadovoljni, treneri su svjesni kako se tu ne može previše napraviti osim trenirati i privikavati se na nove lopte. Tako španjolski izbornik Julen Lopetegui šalje jasnu poruku svojim vratarima.

"Znam što su mi dečki rekli, ali to je lopta koja će se koristiti na Svjetskom prvenstvu i preostaje nam samo privikavati se na nju. Trebamo izvući pozitivne stvari i priviknuti se na ostalo", poručuje Lopetegui.

Pepe Reina jedan je od žešćih kritičara Adidas Telstar 18 lopte i tvrdi kako će puno pogodaka biti postignuto upravo zbog nje.

"Još uvijek ima dovoljno vremena za promjenu. Mogu se kladiti u bilo koji novac da će najmanje 35 pogodaka biti postignuto iz daljine. Nemoguće je loptu iskontrolirati, da ne govorim kako je obložena plastikom koja dodatno otežava hvatanje."

Marc Andre ter Stegen realniji je od Reine i svjesniji kako neće doći do promjene lopte na Svjetskom prvenstvu.

"Vrlo je komplicirana, vidjeli ste kakav smo pogodak postigli protiv Španjolske. Definitivno bi mogla biti bolja, ali nema nam druge nego se priviknuti na nju."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!