Nogomet

Bonucci: "Iskustvo engleskih i naših mladih igrača ne može se niti usporediti"

Branimir Korać • utorak, 27.03.2018.
Bonucci: "Iskustvo engleskih i naših mladih igrača ne može se niti usporediti"
Foto: EPA

Jedan od najzanimljivijih dvoboja ovog utorka bit će odigran na Wembleyju gdje Engleska dočekuje Italiju. Leonardo Bonucci otvoreno poručuje kako bi Italija mogla nešto naučiti od Engleske...

Italija još uvijek nema stalnog izbornika i teško je procijeniti kako će izgledati u budućnosti. Iskusni branič Milana Leonardo Bonucci tvrdi kako bi se Talijani mogli ugledati na Engleze s kojima će igrati prijateljsku utakmicu večeras na Wembleyju.

Engleska je dosta izmijenila reprezentaciju u posljednjih nekoliko godina, uvela je niz mladih igrača i očekuje pozitivne pomake.

"Svi moramo biti svjesni da Italija ne starta daleko od nule. Moramo pružiti priliku mladim igračima i nadati se da će nas vratiti tamo gdje smo navikli biti. Upravo Engleska prošla je tu tranziciju i uspjela se kvalificirati. Njezini mladi igrači već sada imaju dosta iskustva dok naši nemaju. Nema smisla gledati unazad, moramo ići naprijed. Imamo reprezentaciju bez previše međunarodnog iskustva, iskustvo naših i engleskih mladih igrača ne može se niti usporediti", smatra Bonucci.

Jedan od onih koji će uskoro postati važan kotačić reprezentacije je Gianluigi Donnarumma.

"On se trenutno treba koncentrirati na svoj napredak, a ne na to kako će zamijeniti Gigija Buffona. Posjeduje ogroman potencijal i kada skupi više iskustva, bit će jedan od najboljih vratara svijeta."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!