Nogomet

VIDEO: Mbappe s dva pogotka izludio Ruse

Sportnet • utorak, 27.03.2018.
VIDEO: Mbappe s dva pogotka izludio Ruse
Foto: EPA

Rusi ni nakon prijateljske utakmice s Francuzima u Sankt Peterburgu nisu ništa pametniji po pitanju konačnog sastava koji bi trebao otvoriti Svjetsko prvenstvo ovog lipnja. Reprezentaciji Rusije kao da je važniji renome njihovih protivnika od bildanja samopouzdanja pred veliko natjecanje pa su tako protiv Francuza izgubili treću od četiri posljednje pripremne utakmice.

AUTOR: Stipe Dedić

Rusija je nastavila niz glamuroznih prijateljskih utakmica s reprezentacijama iz samog vrha svjetskog nogometa. Nakon što su u posljednjih nekoliko mjeseci ugostili Argentinu, Španjolsku i Brazil, danas su snage odmjerili s Francuzima. Pijetlovi su na kraju slavili s 3:1 i tako upisali tek drugu pobjedu u četiri prijateljske utakmice od završetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Obje su momčadi u utakmicu ušle u kombiniranim sastavima. Rusi još uvijek traže udarnu postavu za Svjetsko prvenstvo, dok su Francuzi odlučili dati priliku mlađim igračima, a društvo su im u sastavu pravile prekaljene zvijezde poput Paula Pogbe i Lauranta Koscielnog.

Francuzi su poveli u 40. minuti utakmice. Pogba je dubinskom loptom uposlio Kyliana Mbappea, mladi se napadač driblingom riješio Romana Neustädtera, a onda plasiranim udarcem pogodio prvi kut vratara Andreja Luneva za vodstvo Francuske.

Pogba je u 49. minuti zabio za 0:2. Veznjak Manchester Uniteda opalio je s 25 metara iz slobodnog udarca i pogodio sami kut gola Luneva. Ruski vratar ispružio se koliko je mogao, no udarac je bio prejak, uz to i kirurški precizan, stoga se Lunevu ne može ništa prigovoriti.

Nadu Rusima u povratak u utakmicu vratio je u 68. minuti Fedor Smolov. Ruski napadač na drugoj je vratnici dočekao fenomenalan ubačaj Igora Smolnikova i zabio za 1:2. Ako je ubačaj Smolnikova bio fenomenalan, što onda reći za drugi pogodak Kyliana Mbappea. Napadač PSG-a dobio je loptu od Blaisea Matuidija, onda „biciklom“ izbezumio sirotog Neustädtera i silovito opalio kroz noge vratara Rusija za 1:3.

Francuzi su utakmicu protiv Rusije iskoristili da pokažu koliko je zapravo njihova reprezentacija široka i bogata mladim, talentiranim nogometašima. Rusi pak nastavljaju s lutanjima tražeći idealnu postavu kojom će se u što boljem svjetlu predstaviti na Svjetskom prvenstvu. Domaćini natjecanja pokazuju sve simptome domaćinske bolesti i očito je kako im je činjenica da nisu morali igrati kvalifikacije više odmogla nego pomogla.

Rusi su nakon ispadanja s Eura u Francuskoj odigrali 18 prijateljskih utakmica, uključujući tri utakmice koje su odigrali prošle godine u Kupu konfederacija i pritom ostvarili samo pet pobjeda, a najglamurozniji skalp bio je onaj protiv Rumunjske prije godinu i pol.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!