Nogomet

VIDEO: Švicarci posramili Panamu i napunili joj mrežu do vrha

Branimir Korać • utorak, 27.03.2018.
VIDEO: Švicarci posramili Panamu i napunili joj mrežu do vrha
Foto: EPA

Švicarska je u Luzernu ugostila Panamu i pokazala joj kakvi ju protivnici očekuju na Svjetskom prvenstvu. Švicarci su na kraju upisali vrlo visoku pobjedu 6:0...

Panamci nemaju previše razloga za zadovoljstvo nakon ove reprezentativne akcije. Još koliko-toliko mogu biti zadovoljni nastupom protiv Danske s kojom su bili ravnopravni i upisali poraz 1:0, ali zato su u Luzernu potpuno podbacili i teško stradali.

Švicarska je s druge strane postigla šest pogodaka i propustila još niz prilika i izbornik Petković može biti zadovoljan nastupom svojih igrača.

Od prve minute u sastavu je bio i Mario Gavranović, Dinamov napadač koji je odradio svih 90 minuta, postigaoi pogodak, upisao asistenciju i promašio nekoliko prilika.

Asistirao je Blerimu Dzemailiju u 22. minuti za vodeći pogodak domaćina, ostavio mu je loptu, a ovaj je ušao u 16 metara i zabio za vodstvo.

Dzemaili je u 31. minuti izborio i kazneni udarac koji Granit Xhaka pretvara u pogodak za povećanje vodstva nakon čega su Panamci potpuno pali.

Do poluvremena zabili su i Breel Embolo i Steven Zuber te je već tada bilo jasno tko će slaviti.

U drugom dijelu nastavili su Švicarci s dobrom igrom te su postigli još dva pogotka. Prvo je Gavranović zabio peti pogodak, a onda je u 68. minuti Fabian Frei postavio konačnih 6:0.

Definitivno nastup koji može zadovoljiti Švicarce, protivnik je bila reprezentacija koja će igrati na Svjetskom prvenstvu, a nije imala nikakve šanse.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!