Nogomet

Southgate nezadovoljan VAR-om, Tarkowski: "Nije bio kazneni udarac"

Sportnet • srijeda, 28.03.2018.
Southgate nezadovoljan VAR-om, Tarkowski: "Nije bio kazneni udarac"
Foto: EPA

Jučerašnji prijateljski susret između Engleske i Italije (1:1) obilježio je kazneni udarac u 88. minuti, dosuđen uz pomoć video tehnologije, kojim je Italija došla do izjednačenja...

PIŠE: Jan Šneler

Iako su mnogi pozdravili uvođenje video tehnologije kod pojedinih dvojbenih situacija, još jednom upotreba novog sustava izazvala je kontroverze. Veoma nezadovoljni odlukom suca Deniza Aytekina bili su Englezi koji ne samo da su smatrali da kazneni udarac nije trebao biti dosuđen nego i da Aytekin nije trebao konzultirati VAR.

Osim nogometnih legendi koje su na društvenim mrežama prilično oštro napale sučevu odluku, najglasniji u protestima bio je izbornik Engleske Gareth Southgate.

"Pravilo bi trebalo biti vezano za čiste i nedvosmislene situacije, a ova to nije. Ovo je primjer situacije o kojoj možete raspravljati čitav dan. Činilo se da Tarkowski staje na njegovu nogu, ali to se dogodilo u trku i Federico Chiesa bi svejedno pao", rekao je za BBC Radio 5 izbornik Engleske.

Iako utakmice nije imala rezultatskog značaja niti je pobjeda bila imperativ, Englezi nisu lako prihvatili gol Talijana. Reakcija na odluku suca Aytekina bilo je već na travnjaku kada su svi žestoko protestirali protiv kaznenog udarca. Jedan od njih bio je i "krivac" James Tarkowski, kojemu je ovo bio prvi nastup za Englesku.

"Nije bio jedanaesterac. Stao sam mu na nogu, ali ne smatram da je to bilo dovoljno za kazneni udarac. Ipak, što je tu je - nema smisla žaliti se. Bilo je ovo odlično iskustvo i možemo puno pozitivnog izvući iz ove utakmice. Veselim se Svjetskom prvenstvu", pomirljivo je zaključio engleski branič.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!