Nogomet

Löw: "Svaka momčad ima pravo na loš dan"

Sportnet • srijeda, 28.03.2018.
Löw: "Svaka momčad ima pravo na loš dan"
Foto: EPA

Jučerašnji poraz u Berlinu od Brazila (0:1), nije nimalo uzdrmao njemačkog izbornika Joachima Löwa koji i dalje smatra kako njegova momčad ima dovoljno kvaliteta za obranu naslova svjetskog prvaka...

PIŠE: Jan Šneler

Svaki Brazilac koji je plakao i bio u potpunom šoku one polufinalne večeri kada je Njemačka na njihovom terenu ponizila Brazil sa 7:1, jučer je dobio dio zadovoljštine. Iako se ove dvije utakmice ne mogu usporediti ni po čemu, osim po broju igrača na terenu, pobjeda nad Njemačkom svakako je ohrabrila Brazilce.

S druge strane, aktualni svjetski prvaci ne izgledaju pretjerano zabrinuto zbog tog poraza. Svakako bi prepotentno bilo za očekivati da Njemačka može svaku utakmicu pobijediti, no slatke brige brinu Joachima Löwa kada je nakon poraza od Brazila potpuno miran.

"Svaka momčad, bez obzira koliko pripremljena bila, ima pravo na loš dan. Znam kako možemo igrati i kakav mentalitet imamo u momčadi. Nimalo se ne brinem. Pogotovo nisam zabrinut jer smo jednom izgubili od Brazila s 1:0", potpuno mirno rekao je Löw.

Njemačka izgleda dobro pripremljena i motivirana za nastavak, a svakako sve u Elfu veseli i skori povratak njihovog prvog vratara Manuela Neuera. Ne treba sumnjati kako će Njemačka tradicionalno najbolja biti upravo na Svjetskom prvenstvu. Ipak, Löw nije propustio priliku da još jednom podsjeti Brazilce na bolan poraz sa Svjetskog prvenstva iz 2014.

"Moglo se očekivati da će Brazilci ući u utakmicu s velikom motivacijom i ogromnom željom i koncentracijom. To se apsolutno moglo očekivati nakon poraza od 7:1. Potpuno je u redu ako je brazilska duša sada pronašla mir", zaključio je njemački izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!