Košarka

LeBron James o MVP utrci: "Glasovao bih za sebe"

Branimir Korać • srijeda, 28.03.2018.
LeBron James o MVP utrci: "Glasovao bih za sebe"
Foto: EPA

Iako Cleveland Cavaliersi ove sezone ne briljiraju, LeBron James smatra kako je zaslužio MVP titulu. Najveći dio sezone nosi Cavse na svojim leđima i vjeruje kako to treba honorirati...

Prema većini procjena James Harden je apsolutni favorit u borbi za MVP titulu. Iako je za vjerovati kako će ju zvijezda Rocketsa i osvojiti, LeBron James smatra kako je i on zaslužio ovo priznanje.

"Glasovao bih za sebe. Zbog svega onog što sam napravio, zbog svega što se događalo s našim sastavom tijekom cijele sezone, koliko smo imali problema s ozljedama i promjenama... Uz sve to i dalje smo visoko i u igri za velike stvari", ističe James.

LeBron je ove sezone na prosjeku od 27.4 poena uz 54 posto ubačaja iz igre, 9.1 skok i 8.6 asistencija po susretu. Prosjeci su fantastični i James ima adut u toj borbi. Međutim Harden je konstanta kroz cijelu sezonu, Rocketsi su na vrhu lige i nada se kako će napokon doći do trofeja.

Jamesu je ovo 15. NBA sezona u karijeri i tvrdi kako pokušava razbiti predrasude o igračima u ovim godinama i njihovim mogućnostima.

"Pokušavam napraviti stvari koje nitko ranije nije. Ludost je u tome što meni to nije veliki cilj nego se događa samo od sebe. Na meni je da dobro treniram i budem svaku večer spreman i vidjet ćemo što će se dogoditi", ističe James.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!