Tenis

Slaba igra Maracha i Pavića ostavila bez prolaza u polufinale Miamija

Sportnet • srijeda, 28.03.2018.
Slaba igra Maracha i Pavića ostavila bez prolaza u polufinale Miamija
Foto: EPA

Nakon što su prilično neokrznuti prošli kroz prethodna kola, Mate Pavić i Oliver Marach prilično lako izgubili su od Rusa Hačanova i Rubljeva...

PIŠE: Jan Šneler

Nakon ispadanja od Johna Isnera i Jacka Socka u polufinalu Indian Wellsa, hrvatsko-austrijski par kojeg čine Mate Pavić i Oliver Marach, na Mastersu u Miamiju ispao je u četvrtfinalu. Ovoga puta, prilično lako poraženi su od Rusa Karena Hačanova i Andreja Rubleva.

Već prilikom prvog servisa, Rusi dolaze do 15:40 i dvije break šanse te rade pritisak na Maracha i Pavića. Iako su prve dvije lopte uspjeli obraniti, nakon izjednačenja uslijedio je ključni poen koji su Rusi dobili i oduzeli servis hrvatsko-austrijskom paru.

Iako su u šestom gemu Marach i Pavić uspjeli vratiti izgubljeni servis, već u sljedećem gemu, ponovno ga gube i Rusi lakoćom dolaze do osvajanja prvog seta sa 6:4. Drugi set su puno bolje otvorili Marach i Pavić. U četvrtom gemu došli su do breaka i prilično brzo došli do vodstva 5:2.

U devetom gemu, imali su servis za osvajanje seta i povratak u meč međutim nedostajalo je koncentracije i snage te su Hačanov i Rubljev uspjeli vratiti izgubljeno. Set odlazi do tie-breaka u kojemu je sve bilo dobro za Maracha i Pavića do osmog poena. Tu su Rusi napravili prvi mini break, poveli sa 5:3 te s još jednim došli do prevelike prednosti. Na samom kraju, bez većih problema ruski par je osvajanjem 13. igre sa 7:3 došao do pobjede u meču.

Iako neće vidjeti završnicu turnira u Miamiju, Matu Pavića ipak može veseliti činjenica da će od sljedećeg tjedna biti treći tenisač na svijetu u konkurenciji parova, a s obzirom na stanje Lukasza Kubota i Marcela Mela nije nemoguće da u ovoj godini, Pavić dođe i do prvog mjesta.

Miami, parovi (m), četvrtfinale:
Marach/Pavić (3) - Hačanov/Rublev 4:6 (3)6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!