Tenis

Sloane Stephens izgubila prvi set pa pomela Viktoriju Azarenku

Mihaela Bradovski • četvrtak, 29.03.2018.
Sloane Stephens izgubila prvi set pa pomela Viktoriju Azarenku
Foto: EPA

Prva finalistica velikog turnira u Miamiju je Sloane Stephens koja je u polufinalu nadigrala Viktoriju Azarenku. Stephens je odigrala sjajno u drugom i trećem setu te okrenula meč na svoju stranu...

Sloane Stephens imala je sporiji ulazak u sezonu, u biti još od osvajanja US Opena prošle godine mučila se i nije igrala dobro, ali u posljednje vrijeme pronašla je formu i igra sve bolje.

U prva dva mjeseca 2018. godine nije znala za pobjedu, ali zato u ožujku igra bolje, a posebno dobro u Miamiju gdje je dogurala do finala. S obzirom na to kako je igrala do ovog turnira, nije se činila kao kandidatkinja za tako dalek odlazak.

U Miamiju je nanizala Ajlu Tomljanović, Monicu Niculescu, Garbine Muguruzu, Angelique Kerber i sada Viktoriju Azarenku.

Protiv Azarenke je loše krenula u meč, ali nakon toga odigrala je impresivno, okrenula je dvoboj na svoju stranu i upisala pobjedu.

Azarenka je ušla u meč s dvostrukim breakom da bi Stephens odgovorila istom mjerom i vratila se, ali u završnici seta novi dvostruki break i Bjeloruskinja uzima prvi set sa 6:3.

I u drugi set krenuo je dobro za Azarenku koja je povela s 2:0 i tu je stala. Nakon toga sve je bilo u znaku Stephens koja je do kraja meča izgubila jedan jedini break i otišla u finale.

Miami, polufinale:
Sloane Stephens (SAD, 13) - Viktoria Azarenka (Bjelorusija) 3:6, 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!