Tenis

Tereza Mrdeža neuspješna u prvom kolu kvalifikacija u Monterreyu

Sportnet • subota, 31.03.2018.
Tereza Mrdeža neuspješna u prvom kolu kvalifikacija u Monterreyu

Tereza Mrdeža nije uspjela proći prvo kolo kvalifikacija na WTA turniru u Monterreyju. Bolja od hrvatske tenisačice bila je 187. igračica svijeta, Grkinja Valentini Grammatikopoulou.

AUTOR: Stipe Dedić

Hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža ispala je iz igre za ulazak u glavni ždrijeb WTA turnira u Monterreyju već u prvom kolu kvalifikacija. Bolja od nje bila je Grkinja Valentini Grammatikopoulou s 2:1 (6-3, 2-6, 6-2) u setovima.

Prvi je set otišao na stranu Grkinje. Obje su tenisačice izgubile servis na otvaranju meča, Grammatikopoulou potom uzima dva gema u nizu i odlazi na 3:1. Mrdeža je nakon još jednog breaka dobila priliku vratiti se u set, no odmah je potom i sama izgubila početni udarac i Grkinja se još jednom odvojila na break prednosti. Do kraja seta obje su tenisačice zadržale prednost početnog udarca, iako je u posljednjem gemu seta Tereza imala dvije prilike za break. Prvi set otišao je tako u ruke Grkinje rezultatom 6:3.

Tereza je u prvom gemu drugog seta spasila čak tri break lopte da bi povela s 1:0, a onda je, ohrabrena činjenicom da očito može protiv Grkinje, zaigrala puno bolje i uzela još četiri gema u nizu. Grammatikopoulou nije smogla snage vratiti se nakon pet gemova minuta. Uspjela je tek jednom oduzeti servis hrvatskoj tenisačici, samo da bi joj u sljedećem gemu Mrdeža uzvratila istom mjerom za konačnih 6:2 u drugom setu.

U posljednjem setu gledali smo scenarij sličan onom iz drugog seta, s tim da su, na našu nesreću, tenisačice zamijenile uloge. Grammatikopoulou je odmah krenula breakom, potom spasila tri break lopte za Mrdežu i povela s 2:0. Uzela je Grkinja potom još dva gema u nizu za velikih 4:0 u posljednjem setu i ostalo joj je tek da do kraja odradi posao i plasira se u drugo kolo kvalifikacija.

WTA Monterrey, kvalifikacije, prvo kolo:
Tereza Mrdeža (HRVATSKA) - Valentini Grammatikopoulou (Grčka) 3:6, 6:2, 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!