Tenis

Sjajni Isner prekinuo Del Potrov pobjednički niz

Petar Jenjić • petak, 30.03.2018.
Sjajni Isner prekinuo Del Potrov pobjednički niz
Foto: EPA

John Isner po četvrti puta u karijeri ušao je u finale jednog Masters turnira. Američki tenisač odigrao je odličan meč protiv Juan-Martina Del Potra i zasluženo slavio sa 6:1, 7:6, čime je prekinuo Argentinčev niz od 15 pobjeda...

Još od osmine finala Delray Beacha Juan-Martin Del Potro nije znao za poraz - sve do danas. Niz od 15 pobjeda Argentinca prekinut je u polufinalu Mastersa u Miamiju, a kao pobjednik izašao je domaći predstavnik John Isner.

Amerikanac je pružio fenomenalnu igru od prvog do posljednje poena i u konačnici apsolutno zasluženo slavio s 2:0 u setovima (6:1, 7:6). Meč je trajao sat i 25 minuta.

Nijednom tijekom prvog seta Del Potro nije uspio stvoriti pritisak na servisu američkog tenisača. Naprotiv, Isner je bez većih problema dobivao vlastite gemove te koristio i najmanje prilike za vodstvo. Došao je do dvije break prilike, u drugom i šestom gemu, iskoristio ih i lakoćom zaključio prvi set u svoju korist.

Drugi set donio je nešto bolju igru na servisu Del Potra koji i dalje nije uspijevao doći do break prilike na servis protivnika. Pri rezultatu 4:4 Argentinac se morao suočiti s jednom, ali je ipak spasio i uspio izboriti 13. igru.

Odlični Isner nastavio je s vrlo koncentriranom igrom i u tie-breaku. Pogodio je svaki prvi servis u 13. igri, napravio tri mini-breaka, izgubivši ukupno dva poena, za konačnu pobjedu i prolazak u finale.

Četvrto je ovo finale američkog tenisača na turnirima iz Masters serije. Za prvi trofej igrat će protiv boljeg iz dvoboja Alexander Zverev - Pablo Carreno Busta.

Masters Miami, polufinale:
John Isner (14) - Juan-Martin Del Potro 6:1, 7:6 (2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!