Ostali sportovi

Anthony Joshua jednoglasnom odlukom sudaca svladao Parkera i uzeo titulu po još jednoj verziji

Branimir Korać • nedjelja, 01.04.2018.
Anthony Joshua jednoglasnom odlukom sudaca svladao Parkera i uzeo titulu po još jednoj verziji
Foto: EPA

Anthony Joshua prvi put u profesionalnoj karijeri nije slavio prekidom, ali pobjeda nije dolazila pod znak pitanja. Svladao je Josepha Parkera jednoglasnom odlukom sudaca i tako ranije osvojenim titulama po verzijama IBF, WBA i IBO dodao je titulu po WBO verziji koju je dosad držao upravo Parker...

Srčani Novozelanđanin Joseph Parker danima je prijetio Anthonyju Joshui, ali u ringu prijetnje ipak nije u potpunosti ispunio. Imao je dobrih trenutaka, ali to se nije produživalo i nije bilo dovoljno opasno da bi Jushuu stavilo u baš tolike probleme.

U svim dosadašnjim borbama Joshua je slavio prekidom, navijači su tražili i očekivali novi, ali Parker nije tako jednostavan borac za pobijediti. Novozelanđanin se tijekom cijelog meča odlično kretao, dobro izdržavao snažne udarce pa i sam u konačnici prijetio.

Znao je Joshua što ga očekuje i da ne smije podcijeniti vrlo neugodnog protivnika. Upravo tako se i postavio, nešto opreznije nego inače, nije srljao, ali imao je kontrolu nad mečom. Držao je Parkera na distanci i u biti jedini pravi problemi dolazili su u trenucima kada su bokasči ulazili u klinč. Tu se Parker odlično snalazio i uputio nekoliko neugodnih udaraca.

Kao u nekim ranijim borbama, Joshua je ponovno imao mini krizu sredinom meča, kao da je došlo do pada koncentracije koji je dopustio Parkeru da ga malo uzdrma. Upravo u tima petoj i šestoj rundi činilo se kako bi Parker možda mogao iznenaditi. Međutim pribrao se najbolji teškaš današnjice i u nastavku susreta stvarao dosta problema protivniku.

Joshua tražio pukotinu, znajući kako je u prednosti i kako se mora čuvati nekog zalutalog udarca iz blizine što je jako Parkerovo oružje, nije bezglavo jurio po nokaut, no unatoč tom "taktičkom boksu", kako je meč odmicao, tako su se i sve češće čuli zvižduci dijela navijača koji su očekivali ekspresan završetak borbe.

Sve je otišlo do 12. runde, u njoj je Parker imao zadnju šansu nešto napraviti, a spašavao ga je samo prekid, no Joshua je dobro odradio te zadnje tri minute i upisao pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca.

Ostaje za vidjeti tko će biti sljedeći protivnik, Tyson Fury kaže kako je uvijek spreman, tu je Deontay Wilder koji drži preostalu titulu a u svakom slučaju Joshuu čeka izrazito težak dvoboj, možda čak i teži nego onaj protiv Klička s obzirom na stil kojima boksaju ova dvojica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!