Košarka

VIDEO: Pobjedu Warriorsa zasjenio težak pad McCawa, Celticsi i dalje u igri za vrh Istoka

Dario Dodić • nedjelja, 01.04.2018.
VIDEO: Pobjedu Warriorsa zasjenio težak pad McCawa, Celticsi i dalje u igri za vrh Istoka
Foto: EPA

Golden State Warriorsi petu su godinu zaredom dohvatili minimalno 55 pobjeda u regularnoj sezoni, no nakon pobjede u Sacramentu razmišljalo se samo o ozljedi Patricka McCawa. Boston Celticsi porazili su Raptorse, Heat još čeka potvrdu doigravanja...

Još je 40-ak sekundi ostalo u trećoj četvrtini dvoboja između Sacramento Kingsa i Golden State Warriorsa kada se Patrick McCaw odlučio zakucavanjem završiti akciju, Vince Carter ga je nehotičnim dodirom izbacio iz ravnoteže i mladi McCaw je nezgodno sletio i ozlijedio donji dio leđa.

U tom je trenutku košarka prestala biti važna u Sacramentu, McCaw je ostao ležati, bolne grimase, nakon što su ga imobilizirali McCaw je na nosilima napustio parket i završio u bolnici.

Carter mu se ispričao, kao i gostujućem treneru Kerru i igračima, koji su jednoglasno potvrdili kako je samo riječ o nesretnom spletu okolnosti, svi koji poznaju Vincea znaju kako nije prljav igrač.

Prema prvim informacijama McCaw nije osjećao noge, ali iz bolnice stižu prve ohrabrujuće vijesti, osjet mu se vratio, rendgenski nalazi su dobri, čekaju se CT i MR.

Warriorsi su pobijedili 112:96, predvodio ih je Kevin Durant s 27 koševa i deset skokova. 25 je poena dodao Klay Thompson.

Buddy Hield je s 19 koševa bio prvo ime Kingsa, De'Aaron Fox je pridodao 15 poena.

U vrlo gruboj utakmici u kojoj domaćini tvrde kako su oštećeni Brooklyn Netsi su u Miamiju svladali Heat sa 110:109 u produžetku. Trebala je pobjeda Heatu kako bi i matematički potvrdili plasman u doigravanje, ali kako je Dwyane Wade rekao nakon susreta, košarkaški bogovi nisu bili na njihovoj strani.

Prilično izjednačenu gostujuću momčad s 20 je poena i 14 skokova predvodio Rondae Hollis-Jefferson, koš manje ubilježio je Caris LeVert (12 skokova, 8 asistencija).

Slično ravnomjeran učinak ubilježili su i domaći igrači, James Johnson i Goran Dragić ubacili su po 18 poena, Kelly Olynyk 16, a povratnik Hassan Whiteside 14. Ljutit je bio Whiteside nakon utakmice jer je igrao tek 20 minuta, što su marljivi američki novinari i zabilježili.

Boston Celticsi su na svom parketu dali Toronto Raptorsima do znanja kako borba za vrh Istoka nije gotova. Svladali su vodeću momčad konferencije sa 110:99. Raptorsi imaju dvije pobjede više, do kraja regularnog dijela sezone i jedni i drugi igraju još šest utakmica, jedna od njih je novi međusobni ogled, u srijedu u Torontu.

Marcus Morris je sjajnu večer okončao s 25 koševa i devet skokova, Jayson Tatum je pridodao 24 poena, a Terry Rozier 21. Još su Horford (14 koševa) i Baynes (12) bili dvoznamenkasti.

Kod Raptorsa, kao i obično, valja istaknuti DeMara DeRozana, upisao je 32 poena, sedam skokova i sedam asistencija. 15 koševa i deset skokova dodao je Ibaka, 13 koševa i 11 skokova ubilježio je Valančiunas, Lowry je ispucao 13 lopti za 11 poena.

NBA, rezultati:
Washington - Charlotte 107:93
New York - Detroit 109:115
Boston - Toronto 110:99
Miami - Brooklyn 109:110p
Sacramento - Golden State 96:112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10801.04.2018. u 18:14
    Vince Carter, Hall of Famer, aha. A on bi trebao znati sve o ozljedama. Sta sad ako McCaw ako ne moze nastavit karijeru, koliko ce placati Carter?
    narada108