Nogomet

Buffon: "Real Madrid je favorit, ali nije nepobjediv"

Sportnet • ponedjeljak, 02.04.2018.
Buffon: "Real Madrid je favorit, ali nije nepobjediv"
Foto: EPA

Uoči okršaja četvrtfinala Lige prvaka između Real Madrida i Juventusa i reprize prošlogodišnjeg finala, legendarni vratar Gianluigi Buffon otkrio je kako se nada prolasku u polufinale iako ne sumnja da će biti teško...

PIŠE: Jan Šneler

Svakom ljubitelju nogometa, bez obzira volio Juventus ili Italiju, bilo je teško gledati suze Gianluigija Buffona u prošlogodišnjem finalu kao i ispadanju Italije od Švedske u majstorici za Svjetsko prvenstvo. Legendarni Gigi, uz fantastične vratarske sposobnosti, ostat će upamćen i kao veliki sportaš, cijenjen diljem svijeta.

U razgovoru za španjolsku Marcu, vratar Juventusa otkrio je kako se nada prolazu protiv Real Madrida u četvrtfinalu. Ždrijeb je spojio prošlogodišnje finaliste Lige prvaka i sigurno je kako će Stara Dama biti izuzetno motivirana da izbaci Real.

"Real Madrid je favorit cijelog natjecanja i jači je od nas, ali nije nepobjediv. Naravno da ih je teško pobijediti, ali moramo pokušati uspjeti jer je Juventus jednako veliki klub koji je osvajao brojne titule i ima iskustvo koje moramo iskoristiti kao vlastitu prednost", iskren je bio Buffon za Marcu.

Real možda ne izgleda tako nepobjedivo kao prošlih sezona, ali jasno je kako su favoriti prije četvrtfinalnih susreta. Jedan od onih koji bi mogli biti jezičac na vagi je i Cristiano Ronaldo, koji unatoč lošijem ulazu u sezonu igra sve bolje. Buffon ne krije kako je Portugalac velika prednost koju Real ima.

"Moje divljenje prema Ronaldu je potpuno, nevjerojatno je kako se adaptira igri, pokazuje visoku razinu inteligencije i jako mu se divim. Promijenio je svoju poziciju, ne koristi toliko energiju kao prije, ali i dalje je neumoljiv pred golom - on je ubojit!", zaključio je Buffon.

Prvi četvrtfinalni susret na rasporedu je sutra u Torinu, dok će se uzvrat igrati u Madridu, 11. travnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!