Nogomet

Jurčević: "Finale Dinamo - Hajduk najveća je poslastica"; Kek: "Nije u redu kada vam se sudac smije u lice"

Sportnet • srijeda, 04.04.2018.
Jurčević: "Finale Dinamo - Hajduk najveća je poslastica"; Kek: "Nije u redu kada vam se sudac smije u lice"
Foto: FaH

Nakon pobjede Dinama nad Rijekom u polufinalu Kupa Hrvatske, treneri Nikola Jurčević i Matjaž Kek bili su različitog raspoloženja, posebno je nezadovoljan trener Rijeke koji je bio iznimno ljut na suce...

IZ MAKSIMIRA: Jan Šneler

Dinamo je dominantno i rutinski svladao Rijeku s 3:0 u polufinalu Kupa Hrvatske te se tako plasirao u finale gdje ga čeka splitski Hajduk. Iako utakmica nije počela najbolje za Modre, trener Dinama Nikola Jurčević ne može skrivati zadovoljstvo konačnim rezultatom.

"Moram reći da sam izuzetno sretan što smo pobijedili ovako uvjerljivo. Finale Dinamo - Hajduk najveća je poslastica za sve ljubitelje nogometa. Vratili smo pobjedom energiju i samopouzdanje. Pobjeda je važna iz više razloga. Prvenstveno rezultatski, a druga stvar je ta da je već bilo dosta kritika vezano za posljednjih sedam-osam utakmica. Pobjeda je za nas jako jako bitna. Rezultat je sjajan, u samoj igri nisam toliko zadovoljan mada je cilj bitan i rezultat je ostvaren", rekao je trener Dinama na konferenciji za novinare.

Smiren kao i uvijek, Jurčević je otkrio kako unatoč lijepoj pobjedi i sačuvanoj mreži, ne može biti u potpunosti zadovoljan igrom svoje momčadi. Ipak, kao što je i potpuno shvatljivo, nije želio ulaziti u detalje i secirati svaki segment utakmice.

"Kolektivno smo odigrali dosta dobro, ne vrhunski, ali rezultat je vrhunski. Nakon pobjede od 3:0, iako je bilo nekih stvari s kojima nisam zadovoljan, normalno je da bude kritika o kojima ipak nema smisla sada govoriti nego narednih dana. Rijeka je kvalitetna momčad, vrlo nezgodna, natjecateljska momčad. Srećom nisu nam dali gol, iako su momčad koja ima jako dobar kontranapad i tranziciju", nastavio je Jurčević.

Tijekom utakmice bilo je vidljivo kako Dinamovi stoperi dosta imaju loptu u posjedu, a Jurčević je konstantno stajao uz aut liniju i inzistirao da ubrzaju otvaranje igre i kretanje lopte.

"Imali smo problema s otvaranjem igre. Neki igrači, koji nisu igrali na prirodnoj poziciji imalo su jako puno loptu u nogama. Oni su u nekoliko navrata zaprijetili, ali nisu došli do neke izgledne prilike. Ipak, došli smo do zaslužene pobjede", zaključio je trener Dinama.

Kao što se moglo i očekivati, u potpuno drugačijem raspoloženju konferenciju za novinare održao je trener Rijeke Matjaž Kek. Tijekom utakmice, nekoliko puta je Rijekina klupa skočila i iznimno burno reagirala na odluke suca Marija Zebeca. Posebno su žestoko reagirali u riječkom stožeru nakon situacije u 71. minuti kada je Stojanovič srušio Acostyja. Iako nije bilo govora o jedanaestercu, nego prekršaju van kaznenog prostora, dvojbe oko prekršaja Stojanoviča nema.

"Čestitke Dinamu na prolasku u finale. Dobili su zasluženo. Prije svega sam izuzetno nezadovoljan našim prvim poluvremenom. Onda od 46. minute utakmica više nije bila bitna. Počeo je cirkus. Mislim da smo loše reagirali na izgubljenu loptu. U prvom poluvremenu smo tri-četiri kontre pustili. Kvaliteta Dinama je takva da oni prije ili kasnije takvu priliku kazne", započeo je Kek.

Izjavom kako se radilo i cirkusu u drugom dijelu, Kek je zaintrigirao novinare koji su željeli da trener Rijeke pojasni je li mislio na suđenje Zebeca.

"Izuzetno sam zadovoljan suđenjem. Sigurno će odvesti suca na sljedeće Europsko ili Svjetsko prvenstvo. Ovo govorim u kontekstu nogometa, a ne da umanjim pobjedu Dinama", sarkastično je dodao Kek ipak istaknuvši kako ne želi umanjiti veliku pobjedu Dinama.

Slovenski trener spomenuo je narednu situaciju o kojoj će sigurno biti govora narednih dana.

"Nije u redu da se sudac smije u lice. Na suca Zebeca mislim. Znam da su se dogodili previdi, dogodili su se i Dinamu. Znam da su igrači ljuti, ali to ti ništa ne može donijeti", zaključio je Kek ne želeći više komentirati utakmicu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!